2021. júl. 29., csütörtök
Hatéves kora óta rendőrnek készül a somorjai kenus lány

Hatéves kora óta rendőrnek készül a somorjai kenus lány

2019.8.26. 16:57
ujszo.com
A somorjai Ladič Gabriella 4. helyen végzett a női kenu egyesek 200 méteres B-döntőjében, ezzel összetettben a 13. helyen zárt a szegedi kajak-kenu világbajnokságon. Másik számában, C1 500 méteren megnyerte a B-döntőt, ezzel tizedikként zárt.

„Nem vagyok elégedetlen, mert mindig reális célokat szoktam kitűzni magam elé, de egy picivel talán többet vártam. Ötszázon az eddigi eredmények alapján nagyon bíztam benne, hogy a tavalyi évhez hasonlóan ismét döntős leszek. Kétszázon nagyon kiegyenlített volt a B-döntő, egy nappal korábban mindannyian egy másodpercen belül voltunk az időeredmények alapján. Most úgy néz ki, hogy az olimpiai kvóta egyelőre túl messze van számomra” – mondta a 20 éves versenyző, aki számára még nem ért véget a szezon, mert még részt vesz Kínában a meghívásos szuperkupán és a tokiói előolimpián.

Bár Szegeden nem tudott kvótát szerezni, a jövő évi pótkvalifikáción még lenne lehetősége, de egyelőre nem tudja, harcba száll-e érte a következő szezonban. A somorjai kenus amatőrként versenyez, emellett a rendőrakadémián tanul. A rendőrségi egyesület, az ŠCP ugyan bebiztosítja az edzőtáborait, de nem áll velük szerződéses viszonyban, nem számít profi sportolónak, és egyelőre nem is kapott tőlük ajánlatot.

„Nem mondhatom, hogy a kenuzás a hobbim, mert nagyon komolyan veszem, de az iskolát sem akarom elhanyagolni. Át kell gondolnom, hogyan tovább. Elértem már néhány szép eredményt, de ez nem minden az életben. Ki kell elemeznem, mennyire lehetne esélyem Tokióra, mert ahhoz meg kellene nyernem a pótkvalifikációt” – magyarázta a somorjai kenus.

Úgy véli, nőként nincs könnyű dolga ebben a sportágban. „A nőknek nem egyszerű a helyzete a kajak-kenuban Szlovákiában – jegyezte meg Ladič Gabriella. – Ezt az is mutatja, hogy csak hárman vagyunk itt Szegeden, rajtam kívül Ivana Mládková, aki külföldön edz, és a komáromi Mariana Petrušová, de ő szintén amatőr státuszú. A kajakos srácok csak a sportnak élnek, de én nőként másként látom. Egy kicsit többet várok az élettől, nem csak az edzéseket. Az iskolát is fontosnak tartom. Hatéves korom óta rendőrnek készülök, de az első évemben szinte csak egy hetet voltam az iskolában, egyéni tanterv szerint tanultam. Nem fogok elhamarkodottan dönteni, de meglátjuk, mit hoz a jövő.”

Copyright © 2021 Somorjai