2024. jún. 19., szerda
Szarva II.

Hangulatos szombat délután Nagyszarván

2019.11.18. 06:54
Szilvássy József
Facebook

Jófajta disznótoros ételekre hívta a nagyszarvai önkormányzat és a helyi önkéntes tűzoltószervezet a község és környékének polgárait. Akik szép számban jöttek el a kultúrház nagytermébe.

Inycsiklandó illatok csábították minadnnyiukat ahhoz a pulthoz, ahol frissen sült pecsenyét, kolbászt, hurkát, nem sokkal később pedig toros káposztát árusítottak. Étvágygerjesztőről pedig a dunakiliti Szigetköz Lelke Pálinkaház és a Borsátor gondoskodott. Evés közben és után a vendégek forralt bort kortyolgatva csevegtek kötetlenül. Régen látott ismerősök is újra találkoztak.

Szarva IV,

Hurka-és kolbásztöltők.

Mindeközben a gyerkőcök kézműves foglalkozásokon, többek között pogácsa készítésben, kosárfonásban , agyagozásban ügyeskedhettek, ismerkedtek a finom pogácsa készítésének fortélyaival,  a felnőttek pedig beszállhattak a kolbásztöltésbe.

„Fontosnak tartjuk, hogy lakosságunk  megőrizze elődeink és a mai idősebb nemzedék  hagyományait. Ezért rendezzük meg évről évre a Kukorica napokat, amikor már csaknem feledésbe ment kukoricafosztás --és morzsolás elevenedik meg. Akkor gáncit is kínálunk. Ezekkel és más rendezvényeinkkel  közösségépítő céljaink is vannak, amelyek egyre sikeresebbek” -- nyilatkozta honlapunknak László Zoltán polgármester, aki szintén ott szorgoskodott a szervezők között.

A jó hangulatot tovább fokozta a Csali és a Varkocs zenekar műsora,  valamint a táncház.

Szarva III.

Sorakozás az ételeket árusító pult előtt.

logo_minor

Copyright © 2024 Somorjai