2024. már. 1., péntek
Hamarosan kerékpárút köti majd össze Somorját Úszorral

Hamarosan kerékpárút köti majd össze Somorját Úszorral

2020.2.7. 17:43
Zsuzsanna Sill

Sikeresen pályázott a somorjai önkormányzat egy  kerékpárút megépítésére. Ennek köszönhetően 2021 nyarára kerékpárút köti majd össze Somorját Úszorral.

A közlekedésügyi tárca hivatalos honlapján  2020. február 6-án megjelent információ miszerint a város 884 472,40 € támogatást kap a Somorja – Úszor bicikliút megépítésére. A projekt azt célozza, hogy a kerékpáros közlekedés tájainkon is nagyobb súlyt kapjon, s megteremtsék ennek infrastrukturális hátterét. 50 km-es  útszakasz,  a tervek szerint, Csölösztőtől a Pomléig épülne meg.  „ A projekt három pihenőre, egy fedett kerékpártárolóra és egy biciklis parkolóra is kiterjed. Várhatóan 2021 nyarának végére készül el, a város  5 % önrésszel száll be.“ – tudtuk meg a hivatal dolgozóitól.

„ Nagy öröm , hogy az önkormányzatok és polgári társulások nagy érdeklődéssel  pályáztak  a bicikliutak épitését. Az  embereknél megtörtént a szemléletváltás és  a  kerékpár közkedvelt közlekedési eszközzé vált. Ezzel nagyban hozzájárulunk a környezetszennyezés  csökkentéséhez.“- tette hozzá  Érsek Árpád miniszter.

logo_minor

Copyright © 2024 Somorjai