2024. júl. 22., hétfő
futbal_hu

Győr és Nyitra csapatával szemben is helytálltak a somorjai focisták

2019.2.4. 07:58
felvidek.ma

Az első és második felkészülési meccsükön is szorosan ugyan, de alulmaradtak az STK Somorja labdarúgói Győr és Nyitra csapatának otthonában.

Az első meccsen, Győrben a hazaiak szerezték meg a vezetést, de a második félidőben egy kitűnő kombináció után az új igazolás, Almási egyenlített. Az utolsó szó jogán a „hazai játékvezető” a meccs végén még befújt egy büntetőt a győrieknek, melyet értékesítettek is, így módosítva 2:1-re az eredményt.

A somorjaiak második ellenfele, az első ligás FC Nyitra már más erőt képviselt, így az első félidőben egyértelműen megmutatkozott, hogy a nyitrai a tapasztaltabb csapat, mely szinte a semmiből szerzett két gólt: egyet saját erőből, támadásból, egyet pedig egy rögzített szituáció után.

Az STK Somorja megfiatalított támadósora Méry Tamás révén szerezhetett volna találatot, viszont a fiatal csatár a kapu közepébe lőtt. A második félidőben mindkét edző változtatott, így a somorjaiak csatársora is új lendületet kapott. Több lehetőséget alakítottak ki, melyek során főleg Čunta, Peu, Capixaba és Németh villantotta meg tehetségét.

Az egyik vendégszöglet után Peu túljárt a hazai kapus eszén, de a hátvédeknek sikerült kirúgniuk a labdát a kapu torkából. A következőkben egy, a tizenhatosban történt hazai kezezés után még néma maradt a bíró sípja, de a 84. percben a Capixaba elleni szabálytalan belépő után már büntetőt ítéltek a somorjaiaknak, melyet Peu értékesített.

A csallóköziek jó teljesítményt nyújtottak és az eredmény tekintetében sem kellett szégyenkezniük, hiszen míg az STK Somorja csak két hete kezdte a felkészülést és mindössze a második barátságos meccsét játszotta, addig a nyitraiak már finiselnek, hiszen két hét múlva már kezdődnek az első liga küzdelmei.

Sanjin Alagić, a somorjaiak edzője szerint elégedettek lehetünk a játékosok teljesítményével, hiszen 15 napi edzés után képesek voltak felvenni a tempót egy első ligás csapattal is, ráadásul úgy, hogy a második félidőben jobbak voltak.

A somorjai kék-fehérek, akiknek soraiban már több magyar fiatal is helyet kapott, a következő barátságos meccsüket is egy első ligás csapat, mégpedig az FC VION Aranyosmarót ellen játsszák, egy hét múlva, február 9-én.

ETO Győr – STK Fluminense Somorja 2:1 (1:0)

Somorjai gól STK: Almási

Az STK Somorja felállása az 1. félidőben:

Rožník – Diogo, Pončák, Štrbák, Čunta – Kopičár, Németh, Luquinhas – Pančík, Peu, Capixaba

Az STK Somorja felállása a 2. félidőben:

Hajdúch – Pittner, Diogo, Magda, Fujak – Knotek, Mezovský, Németh (75. Capixaba) – Viola, Almási, Méry

FC Nyitra – STK Fluminense Somorja 2:1 (2:0)

Somorjai gól: 85. Peu (11 m)

Copyright © 2024 Somorjai