2024. máj. 29., szerda
Gond nélkül tesztelnek a munkaadók

Gond nélkül tesztelnek a munkaadók

2021.12.3. 13:02
ujszo.com

Hétfőtől úgynevezett OTP-rezsimben vehetik fel a munkát a dolgozók: oltottak, negatív teszteredményt felmutatók és a Covid-19-ből kigyógyultak állhatnak munkába. Az általunk megszólított munkaadók probléma nélkül átálltak az új rendszerre.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Nem fogott ki a hét elején életbe lépett OTP-rezsim a dunaszerdahelyi járásbeli munkáltatókon, az általunk felkeresett két vállalatnál zökkenőmentesen, teszteléssel indult a munkahét.

A kormányrendelet értelmében hétfőtől negatív teszteredményt kell felmutatni a munkahelyén annak, aki nincs beoltva, vagy nem esett át a Covid-19 okozta betegségen. Ugyan a konkrétumok csak péntek este derültek ki, mégsem okozott gondot az alkalmazottak szűrése a Kik RLS egyházkarcsai logisztikai központjában. Forgács Armand menedzser elmondta, hogy a dolgozók 80 százaléka már az oltás mindkét adagját megkapta, ezért nem sok embert érint a tesztelés. „Meg tudtuk oldani, nem okozott gondot az átállás” – közölte Forgách. A vállalatnak most nagyobb kihívást jelent, hogy az ismételt kijárási tilalom miatt nem nyithatnak ki az üzleteik.

Pénteken nem volt egyszerű beszerezni a teszteket, a hét elején azonban már több hétre elegendő szűrőeszközt sikerült vásárolni a somorjai közterület-fenntartó vállalatnak. Az Arrea alkalmazottai között 70 százalékos az átoltottság. Nagy József igazgató megjegyezte, hogy néhányan még csak az első dózist kapták meg, ezért az ötven munkás közül körülbelül tizenötnek mintavétellel indult a munkahét. Egy egészségügyi nővér végezte a tesztelést, minden minta negatív eredményt mutatott.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai