2024. már. 4., hétfő
végre győzelem

Gólínséges hetek után gólözön Somorján

2018.9.30. 19:24
Szilvássy József
Őry Tibor

Valósággal lemosták a pomléi pályáról az STK Fluminense Somorja játékosai az esélyesnek tartott MŠK Žilina fakót. Különösen hazaiak brazil csatárai villogtak (6:0).

A szokásos pattogó zenével együtt  csatakiáltások hallatszottak a hazai csapat öltözőjéből a teggnapi bajnoki mérkőzés előtt. Jelezve, hogy a somorjai játékosok véget akarnak vetni több mint másfél hónapja tartó nyeretlenségi sorozatuknak. Ez a harci as szellem nem párolgott el a pályán  sem. A vendéglátók már a félpályán letámadták a zsolnai fiatalokat, akiknek valószínűleg nem tett jót a késő nyári napsugár, hiszen meglehetősen bágyadtan mozogtak a játéktéren. Igy aztán többnyire csak loholtak a labda, később pedig már az eredmény után.Ugyanis a felső-csallóköziek régen látott huszáros negyed órát vágtak ki. A 15.percbe Euller több védőt elfektetett, majd pedig kilőtte a bal alsó sarkot -- 1:0. Ami annyit jelentett, hogy az STK játékosai 288 perc után voltak végre eredményesek. A gólgyártás pedig folytatódott:  nem sokkal később újabb gyors támadás végén Peu volt eredményes -- 2:0. Kisvártatva Matheus Pato viharzott el a baloldalon és elegánsan emelt a hálóba -- 3:0.

Szünetben a zsolnai öltöző volt hangos, mert Norbert Guľa edző alaposan leteremtette védenceit halvány teljesítményük miatt.Dörgedelmeit kissé megszívlelve,  a vendégek sárga lapokat érő durva belemenésekkel igyekeztek tördelni a játékot. Eredménytelenül, mert az 55. perceben sakk-matt helyzet után Matheus Pato az ötösről gurított a kapuba --4:0. A hazai örömfoci tovább folytatódott. amelynek eredményeként ismét Matheus Pato talált be -- 5:0.  Még egy gólt lőhetett volna, de helyette az őt szerelni igyekvő Minárik talált be a saját kapujába.-- 6:0.  A zsolnai fakó az egész mérkőzés alatt csupán egyetlen valamirevaló helyzetet dolgozott ki, de Majdán a kapu mellé perdített.

A találkozó végén a nézők vastapssal köszöntötték a győzteseket. Gustavo Leal hazai pályaedző szerint a az előző hetekben észlelt görcsös  akarás és idegeskedés után végre megmutatta az STK, hogy mire képes. Amit jó jelnek tart a jövő hét végén sorra kerülő régióderbi előtt, amelyet Komáromban játszanak majd.

 

Másfél hónapos böjt után győzött az STK Fluminense

(Őry Tibor felvétele)

végre győzelem

 

 

STK Fluminense Somorja -- MŠK Žilina 6:0   (3:0)

Pomléi stadion, 250 néző

Góllövők: Matheus Pato (3), Euller, Peu, Minárik (öngól)

 

 

Játékvezető: Straka

 

Az STK felállítása: Rožník -- Marić, Štrba, Jánosšík,Čunta (Oliveira) -- Knotek, Smehýl, Euller (Sabler), Matheus Pato, Peu, Hruška

Copyright © 2024 Somorjai