2024. máj. 20., hétfő
Gladiátorok a koronavírus idején

Gladiátorok a koronavírus idején

2020.4.21. 05:00
Peter Gábor

Somorja város életének kulcsfontosságú részét képezik  a különböző sport klubok, melyek a hétköznapokban a gyermekeknek hasznos elfoglaltságot  kínálnak.  Jelenlegi helyzetben a hagyományos módon nem tudnak működni, hogyan oldják meg a kialakult helyzetet a Gladiátorok, erre kerestük a választ.

Milyen mértékben változott meg a kialakult helyzetre való tekintettel a klub működése?

Az iskolabezárásokkal párhuzamban, klubunk is kénytelen volt felfüggeszteni a tréningeket, mivel az edzések zárt térben zajlottak, így gyermekeink egészsége a legfontosabb.

Ez mennyire változtatja meg a klub működését, problémaként kezelik a kialakult helyzetet?

Minden bizonnyal probléma a kialakult helyzet. Sok eseményre készültünk, európai és világversenyekre is.

Mit gondol milyen megoldás lenne  a legjobb, hogy a jövőben a fiatalok ne veszítsenek  a felkészültségükből?

A legjobb megoldás az lenne, ha mielőbb visszatérhetnénk az edzések eredeti formájához, otthon nehezen megvalósítható, mert az edzésekhez matracra van szükség.

Próbálják valamilyen módon a hagyományos edzéseket pótolni, ha igen milyen módon?

A fiatal sportolóinknak fontos a jó kondíció, így a szülők fontos szerepet töltenek be, ők fontos partnereink abban, hogy a gyerekekkel valamilyen formában mozogjanak.  Használjuk a különböző szociális hálókat is, edzés programok küldésére.

Milyen kedvező megoldás születhetne a jelenlegi helyzetben? Mi könnyítené a helyzetet?

Ahogy már említettem a tréninghez tornaterem, matrac szükséges, így nagyon bízunk benne, hogy mihamarabb visszaáll az eredeti rend. Természetesen addig minden szabályt, rendeletet be kell tartanunk.

Milyen egyéb fontos dolgot üzenne az olvasóknak?

Csak annyit, ami a mottónk lett: „Maradj otthon, tornázz otthon!“

Köszönjük a beszélgetést a Horváth Istvánnak és Gabriellának, hogy készségesen válaszoltak kérdéseinkre.  Kitartást kívánunk, a fiatal sportolóknak pedig további sikereket, amint a versenyzés lehetséges lesz.

Copyright © 2024 Somorjai