2024. júl. 25., csütörtök
FÖLD NAPJA

FÖLD NAPJA

2021.4.22. 18:29
Zsuzsanna Sill

A Föld napját 1970 óta tartják, immár 175 országban. Első ízbe 1970. március 21-én tartottak ilyen programot.

Ma van a Föld napja! Tegyünk érte, hogy ne csak ma legyen, hanem minden nap legyen Föld napja. Mert megérdemli! Nem csak ma kell odafigyelni a fenntarthatóságra, a környezettudatosságra, elfordulni a túlfogyasztást propagáló üzletláncoktól, a zacskót újrahasznosítható öközsákra cserélni. Minden nap kell valamit tenni, lépésről, lépésre kitartóan haladni a cél felé, hogy a Föld élhető maradjon a következő generációk számára is.

Tartsuk szem előtt David Brower környezetvédelmi aktivista mottóját : „A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Építsük be mindennapjainkba a szeretetet a tiszteletet, magunk, gyerekeink embertársaink, és a környezetünk iránt.  Ne feldjük, a fogyasztói társadalom legnagyobb veszélye abban rejlik, hogy magunk és a jövő elől fogyasszuk el a FÖLDET.

Mit tehetünk az élhetőbb, zöldebb holnapért a világért? Sokat!

Zöldítsd környezetedet, ültess fát, próbálj műanyagok, zacskók nélkül élni, bevásárolni, egyél kevesebbet, válts környezetbarát tisztítószerekre, és még sorolhatnám. Az egyéni tettek, ha összaadódnak, nagy eredményt érhetünk el.  A mai nap a legmegfelelőbb nap, hogy változtassunk!

Copyright © 2024 Somorjai