2024. júl. 24., szerda
brigitta_il

Fitnesz-Eb-ezüst Somorjára

2019.7.1. 07:06
ujszo.com
ilust.obrázok
Ezüstéremmel tért haza élete első Európa-bajnokságáról a somorjai Jankó Csáder Brigitta. A WBPF-szervezet 10. fitnesz és testépítő kontinensviadalán a 40 év feletti hölgyek athletic physique számában végzett a dobogó második fokán, az athletic phisique openben pedig negyedik lett.

„Amikor majdnem másfél éve elkezdtem a felkészülést, bizonyítani szerettem volna magamnak, hogy van bennem még potenciál, és képes vagyok ennek a kihívásnak is megfelelni. Emmellett példát szerettem volna mutatni, hogy bármit el lehet érni, csak akarni kell, küzdeni érte és sikerül, a kor nem lehet akadály – nyilatkozta sikeréről lapunknak a 41 éves háromgyermekes édesanya, aki teljes munkaidő mellett hobbisportolóként érte el sikerét. – Hogy mi volt a legnehezebb része az utóbbi másfél évnek? Talán nem is annyira a nem ritkán napi két edzés, hanem a megfelelő étrend betartása, ami a versenyek közeledtével egyre szigorúbb és szigorúbb lett.”
Egy éven keresztül a sport kategóriára készült, élete első versenyén azonban a nyíregyházi magyar bajnokságon felsőbb kategóriába (athletic physique) sorolták, mivel ezt a felkészülési állapota megkívánta. Ott is ezüstéremmel kezdett, majd az osztrák bajnokságon a harmadik helyet szerezte meg. Utána következett első versenyidényének budapesti ezüsttörténete.

brigitta

Brigitta két budapesti Eb-érmével, az egyik a kiharcolt ezüst, a másik a negyedik helyért járó

 

 

Copyright © 2024 Somorjai