2024. ápr. 20., szombat
Fiktív opció

Fiktív opció

2016.1.25. 20:29
Slávka Gáborová

A parlamenti választásokat megelőző kampányhadjárat úton-útfélen, kéretlen-kelletlen is szemeink elé táruló óriásplakátjainak látványa meghatározó képi impulzus mindennapjainkban. 

Ehelyett kínál (fiktív) opciót vizuális szemléletváltásra az Electree polgári társulás által szervezett Fiktív opció című kiállítás, mely január 29-én tárul a nagyérdemű elé, a somorjai VMK Tallós Prochászka István kiállítótermében. 


A somorjai közönség számára nem teljesen új a kezdeményezés, hiszen ez kiállítás a második az Electree polgári társulás által szervezett kiállítások sorában, akik egyébként hiánypótló, az adott stílusban színvonalas koncertekkel és művészeti workshopokkal is színesítik évről évre városunk és a környék kulturális palettáját.


Az idei kiállítás résztvevői az Electree társulás tagjai és barátaik; fiatal, progresszív szemléletű alkotók, név szerint: Baráth Kitti (VŠVU, Electree), Kovács Norbert (Durvacrew), Juraj Ďuriš (VŠVU), Bokor Tomáš, (MZV, Electree), Szűcs Gábor (VŠVU, Electree).
Közülük többen több művészeti ágban is tevékenykednek; friss, fiatalos lendülettel dolgozzák fel élményeiket, benyomásaikat, érzéseiket, véleményüket a világról, a legkülönfélébb technikákat és kifejezésmódot felhasználva. 

Ami összeköti őket, az a haladó szellemiség, kísérletezés és az önkifejező tevékenység korlátok, címkék nélküli, akadémikus és hagyományos kényszerektől mentes, szabad felfogása. 
A rendhagyó kiállítás rendhagyó megnyitó eseményére –egy Live Jam Session keretén belül - a 2016.01.29 – én kerül sor, 19:00 - 22:00 időtartam alatt, a somorjai VMK Tallós Prohászka István kiállítótermében. 

Az örömzenét Méry Dávid (dob), Pokstaller Szabolcs (gitár) a Renton and the Error Jam politikailag fikcionálisan és opcionálisan sem elkötelezett zenekar tagjai szolgáltatják. A kiállítás 2016.02.10-ig tekinthető meg. 
Nyitva tartás: hétfő-péntek: 9:00-20:00 óráig. 
vasárnap: 15:00-18:00 óráig

Copyright © 2024 Somorjai