2024. máj. 25., szombat
Februárban is ingyenes lesz a buszközlekedés Pozsony megyében

Februárban is ingyenes lesz a buszközlekedés Pozsony megyében

2022.1.28. 14:42
ujszo.com

Februárban is ingyenes lesz a regionális autóbusz-közlekedés Pozsony (Bratislava) megyében - jelentette be a Pozsony Megyei Önkormányzat (BSK).

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

A megye január óta kompenzálja a buszjáratok kiesését, a fennakadást az új fuvarozó, az Arriva érkezése okozta.

Ingyenes lesz az utazás az Arriva összes olyan buszjáratán, amelyek a Pozsony megyei integrált közlekedési rendszerben (IDS BK) közlekednek. „Ingyen utazhatnak azok, akiknek bérletük van, és azok is, akik egyébként jegyet vásárolnának" - mondta a TASR hírügynökségnek Michal Feik, a megyei hivatal kommunikációs osztályának igazgatója.

Az intézkedés csak az Arriva cég autóbuszjárataira vonatkozik. Az összes többi fuvarozó járataira - a pozsonyi városi tömegközlekedésre (Dopravný podnik Bratislava) és a vonatokra (Železničná spoločnosť Slovensko) - jegyet kell váltaniuk az utasoknak.

A regionális autóbusz-közlekedés egész januárban ingyenes volt. Ezzel kompenzálta a megye azt az Arriva járatkieséseit. A megye tájékoztatása szerint az ingyenes utazás költségeit annak a bírságnak az összegéből fizetik ki, amelyet a társaságra kiszabtak amiatt, hogy 2021 novemberi belépése óta nem volt képes elegendő járatot közlekedtetni.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai