2024. jún. 16., vasárnap
Érvénybe lépett a szigorúbb kijárási tilalom

Érvénybe lépett a szigorúbb kijárási tilalom

2021.1.27. 08:59
ujszo.com

Mától az esetek többségében már csak azok hagyhatják el otthonukat, akiknek van negatív koronavírustesztjük. A rendőrség azt ígéri, hogy intenzívebben fogják ellenőrizni a kijárási tilalom betartását. Míg az egyes szabályok mától szigorodnak, a könyvtárak mától engedélyt kaptak arra, hogy újra kinyissanak.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Jelenleg már csak negatív teszttel lehet például a munkahelyünkre, postára, bankba, ruhatisztítóba, könyvtárba, optikába, cipőjavítóhoz, bicikli- és autószervizbe menni. A negatív teszteredményről szóló tanúsítványt ajánlott magunkkal vinni az egyes üzletek átvételi pontjaira is.

Csak negatív teszttel lehet mától individuális sportot űzni és a természetben tartózkodni (továbbra is csak a járáson belül); ez alól kivételt élveznek a 15 éven aluli gyerekek, a 65 év feletti idősek és a súlyos egészségkárosodásban szenvedő személyek. A gyerekeket kísérő személytől is kérhetnek tesztet.

Ha létfontosságú árucikkeket veszünk, teszt nélkül is elhagyhatjuk a lakóhelyünket. Ezeket a lakóhelyünkhöz legközelebbi kisboltban, gyógyszertárban vagy drogériában kell beszerezni. Teszt nélkül lehet orvoshoz és állatorvoshoz is menni, oltásra és tesztelésre szintén. Teszt nélkül temetésre, esküvőre és keresztelőre is lehet menni. Rendőrségi kihallgatáson és bírósági tárgyaláson is részt lehet venni teszt nélkül. Három év alatti gyerekkel, illetve kutyával és macskával is elmehetünk teszt nélkül sétálni a lakhelyünktől 1 kilométeres távolságig.

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai