2024. feb. 27., kedd
otrava_il

Érsek a sárosfai helyzetről: „Ezt az egészet valaki kitalálta. Valakinek ez nagyon sokba fog kerülni!”

2019.1.18. 07:47
parameter.sk

Csütörtökön kora este lezárták Sárosfa területét, mivel olyan információk jelentek meg, hogy az R7-es gyorsforgalmi út építkezési területén több munkás is rosszul lett. Most úgy tűnik, ezt az egészet csak kitalálták.

Az első információk még arról szóltak, hogy Sárosfa közelében többen is rosszul lettek, orrvérzésre panaszkodtak, egyeseknek pedig a széklete is véres volt. Júlia Kedrová kerületi tűzoltószóvivő később azt közölte, hogy összesen nyolc személyt kellett fertőtleníteni, hat óra után azonban már 16 emberről volt szó, akinek valamilyen egészségügyi problémái akadtak.

A helyszínt veszélyes területnek nyilvánították. A Lég és Sárosfa közti 1382-es utat mindkét irányban lezárták.

Földváry Terézia, Sárosfa polgármestere elmondása szerint az elsődleges vizsgálatok nem mutatták ki veszélyes anyagok jelenlétét, és bízik benne, hogy ez így is marad.

A polgármester hozzátette: a páciensek között nincs olyan, aki a községből származna, és nem is evakuáltak senkit Sárosfáról.

A helyszínre érkezett Érsek Árpád (Híd) közlekedésügyi miniszter, valamint a vegyi szennyezésekkel foglalkozó nyitrai laboratórium csapata is. A közlekedésügyi miniszter először úgy nyilatkozott a Paraméternek, hogy a nyitrai specialisták nem állapították meg veszélyes anyag jelenlétét.

otravaR7
Fotó: Facebook (Érsek Árpád)

„Láttam az embereket, akik ott voltak. Nem úgy néztek ki, mintha betegségre utaló jeleket produkáltak volna. Én is ott voltam egy órát, mostanáig semmi bajom sem történt. A mérések eredményére több időt kell várni. Egyelőre viszont úgy néz ki, hogy nincs semmiféle életveszély” – nyilatkozta Érsek Árpád a portálunknak.

19:40-kor végül feloldották az útlezárást Sárosfán, ezt követően pedig fordulat állt be az ügyben.

A közlekedésügyi miniszter nem sokkal később újfent nyilatkozott portálunknak. A belügyminiszterrel való egyeztetést követően úgy tájékoztatott bennünket, hogy az egész csak vaklárma volt és senkit sem szállítottak kórházba.

„Ezt az egészet valaki kitalálta. Valakinek ez nagyon sokba fog kerülni” – mondta Érsek.

Zuzana Farkasová, az országos tűzoltókapitányság szóvivője is megerősítette, hogy a vizsgálatok nem mutattak ki veszélyes anyagok jelenlétét, emellett a munkásoknál sem állapították meg a bejelentett egészségügyi nehézségeket.

Alena Krčová, a mentősök szóvivőjének tájékoztatása szerint azokat a személyeket, akik az állítólagos egészségügyi nehézségekre panaszkodtak, nem szállítják kórházba, ugyanis nincs szükségük orvosi ellátásra.

-para-

 

Copyright © 2024 Somorjai