2024. feb. 28., szerda
lopta_hu

Erősítettek a somorjaiak, Sanjin Alagic az új vezetőedző

2019.2.1. 07:22
ujszo.com

A brazil Gustavo Leal, aki az őszi idényben a II. ligás somorjai futballcsapatot irányította, januártól a Flumi-nense U20-as csapatát vezeti. A helyét eddigi segítője, a bosnyák Sanjin Alagic vette át.

Alagic munkáját Juraj Baláž és a Fluminense akadémiájáról érkezett Leandro Ramos segíti. Január 14-én hazai környezetben kezdték meg a felkészülést a somorjaiak, akik az őszi keret tagjai közül nem számítanak Sabler, Jánošík, Hruška és Šmehyl játékára.
Brazíliából visszatért a korábbi játékmester, Luquinhas, azaz Lucas Henrique dos Santos, aki a 2016/17-es bajnokságban 9 gólt lőtt a csallóközi együttes színeiben. Rajta kívül a 20 esztendős középpályás, Gabriel Capixaba, és a vele egyidős jobbhátvéd, Diogo jött a Fluminensétől. Leigazolták az NB II-es győri együttesből a 17 éves, csallóközcsütörtöki származású Méry Tamást, mellette a DAC-ból a csatár Almási László, az élvonalbeli Podbrezovától pedig a középpályás Adrián Kopičár valamint a védő Daniel Magda érkezett féléves vendégjátékra.

„Biztatóan mutatkoznak az új szerzemények, bízunk benne, hogy hasznára lesznek a csapatnak. Köszönjük Gustavo Leal őszi munkáját, az őt váltó Sanjic Alagic, aki a bosnyák U21-es válogatott másodedzőjeként is tevékenykedik, jól ismeri az együttest, remélem, irányításával sikeresek leszünk” – mondta lapunknak Horváth Csaba klubelnök, aki a sportigazgatói posztot is betölti.

A márciusi rajtig hat előkészületi meccs szerepel a somorjaiak műsorában, az elsőn idegenben 2:1-re kikaptak a magyar második vonalban szereplő Győri ETO-tól. Almási László lőtte a vendégek gólját. „A döntetlen igazságosabb lett volna, ám a hazai játékvezető a hosszabbításban befújt egy tizenegyest ellenünk. Az a fontos, hogy jól játszottunk, kis szerencsével nyerhettünk volna, de az edzőmeccseken nem az eredmény az elsődleges. Az a célunk, hogy megfiatalított csapatunknál fejlődjenek a játékosok, és ne legyenek kiesési gondjaink” – szögezte le az egykori szlovák válogatott Horváth Csaba, aki korábban Hollandiában és Lengyelországban is légióskodott.

Az utóbbi időben akadozik az együttműködés a Fluminense és az STK között, a GloboEsport brazil portál arról írt, hogy véget ért a két egyesület projektje. Ezt cáfolva közleményt adott ki a somorjai klub, melynek tartalmát a somorjaiak elnöke foglalta össze:„A 2017. szeptemberében kötött szerződés alapján a Fluminense tíz évre bérbe vette a klubot, amely alapján a brazilok jelölik ki az egyesület vezetőit, és ők állják a II. ligás csapat teljes költségvetését. Sajnos, a Fluminense anyagi gondokkal küzd, így jelenleg is nagyobb összeggel tartozik nekünk – jelentette ki az Új Szónak Horváth Csaba. – Októberben Brazíliában jártunk, és új modellben egyeztünk meg a Fluminense vezetőivel, amely alapján a költségek felét mi álljuk, és mi nevezzük ki a klubvezetőket. Sajnos, a megállapodás még nincs aláírva, mert a patinás brazil klubnál március elején választanak elnököt, és az egyesület első embere dönt majd az ügyben. Az viszont biztosnak látszik, hogy legalább a bajnokság végéig marad az együttműködés.”

 

A somorjaiak kerete – kapusok: Jakub Bubák, Juraj Hajdúch, Dalibor Rožník; hátvédek: Draško Matej Maric-Bjekic, Marek Pittner, Diogo, Daniel Magda, Vladimír Pončák, Marián Štrbák, Jakub Čunta, Vladimír Fujak; középpályások: Ľubomír Mezovský, Németh Tamás, Luquinhas, Capixaba, Kyle Knotek; csatárok: Juraj Pančík, Mário Almaský, Viola Gergely, Méry Tamás, Peu, Almási László.
A szombati műfüves edzőmeccsen az élvonalbeli nyitrai együttes fogadja az Alagic-legénységet.

 

Copyright © 2024 Somorjai