2024. feb. 28., szerda
Eredményes tárgyalás

Eredményes tárgyalás

2019.2.13. 12:00
Zsuzsanna Sill

Eredménnyel zárult a minisztérium és a RegioJet vezetése közti tárgyalás, így február 18-tól bővül a RegioJet vonatok kapacitása.

A tárgyalások első fázisában arról egyeztek meg a felek, hogy átlagosan 100 férőhellyel bővül a reggeli csúcsidőben a vonatok férőhelye, természetesen a további tárgyalások során az emeletes vagonok fokozatos beiktatása is téma lesz.

A RegioJet szóvivője Aleš Ondruj  hozzátette: „A Komárom – Pozsony szakasz európai szempontból is kivételesnek számít, akár az utasok száma, akár a járatok sűrűségének tekintetében. A RegioJet vezetése szeretné a férőhelyek növelésével az utasok kényelmét szolgálni.“

A tárgyalásoknak köszönhetően  a REX1770  vonathoz a már említett szakaszon  több vagont kapcsolnak majd, valamint további személyvonatok kapacitását is növelik.

Az ígért emeletes vagonakat, fokozatosan üzemelik majd be, attól függően mikor kerül aláírásra a vásárlásról szóló szerződés, illetve beszerzik a különböző licenciákat és engedélyeket.

Mindenesetre megnyugtató, hogy a tárgyaló felek találtak megoldást a felmerülő problémára és már az elkövetkezendő időszakban kényelmesebb, konfortosabb lesz majd az utazás.

 

 

Copyright © 2024 Somorjai