2024. máj. 29., szerda

Ennyi volt: Csütörtöktől sem a diákoknak, sem szüleiknek nem kell már teszteltetniük

2021.4.28. 12:33
ma7.sk

Az oktatási minisztérium sajtóosztálya is megerősítette a hírt, csütörtöki hatállyal a kormány eltörölte a diákok és szüleik tesztelési kötelezettségeit, azokban a járásokban, amelyek nem fekete besorolásúak a COVID-automatában.  

A hírt a következő internetes portál közölte:ma7.sk

Mivel ilyen járás jelen állás szerint egy sincs, így a rendelkezés az egész országban életbe lép. A tárca kihangsúlyozta, amint egy járás fekete besorolást kap, azonnal életbe lép a korlátozó rendelkezés, a járás minden oktatási intézményének újra tesztet kell kérnie diákjaitól és azok szüleitől. 

A kormány hétfő este a kijárási tilalom alóli kivételek közé sorolta a gyerekek iskolába/iskolából való fuvarozását is. 

Ez érinti az óvodásokat, alapiskolásokat és középiskolásokat, illetve szüleiket is. 

Amint egy járás visszatér a fekete zónába, azonnal szigorodnak a szabályok, amelyeket immár a vakcinációval is sikerült összehangolni. Mostantól ugyanis, függetlenül attól, hogy áll az aktuális COVID-automata, az is kivételt kap, magyarul teszt nélkül viheti, hozhatja iskolába, iskolából gyermekét, aki kapott valamelyik vakcinából. RNS-vakcina esetén 14 napnak kell eltelnie a második(!) adagtól, a vektorvakcinával oltottaknak egy adag is elég, ebben az esetben négy hétnek kell eltelnie.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai