2024. júl. 22., hétfő
Emeljük magasba gyermekeinket Dunaszerdahelyen is!

Emeljük magasba gyermekeinket Dunaszerdahelyen is!

2019.5.9. 07:11
felvidek.ma

Emeljük magasba gyermekeinket! A gyermekeinket – és ezzel a jövőt magát. Akár ez is lehetne a jelszava annak a világrekord-kísérletnek, amelyre május 11-én kerül sor Magyarország 19 településén, a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom felhívására. A Felvidékről elsőként csatlakozik szervezőként az akcióhoz a Felső-Csallóközi Magyar Családok Egyesülete, azzal a céllal, hogy Dunaszerdahelyen népszerűsítsék a gyermekvállalást ezzel a vidám, pár perces mozdulattal.

magasba

Örvendetes, hogy az utóbbi években a család, a családok támogatása kifejezetten középpontba került – nemcsak a „hivatalos” családpolitika újult meg alapjaiban, hanem a civil oldalon, a családszervezetek körében is igazán pezsgő élet zajlik, egymást érik a különböző rendezvények, megmozdulások. Nemzetünk, de Európa is – úgy, ahogy ismerjük és szeretjük – ezen áll vagy bukik, hogy hajlandók és képesek vagyunk-e a magasba emelni gyermekeinket – a jövőnket.

A FeCSaMCSE vezetősége fontosnak érezte, hogy a dunaszerdahelyi és a környékbeli családok is hozzájárulhassanak az egyszerre magasba tartott gyermekek világrekord-kísérletéhez, emellett pedig részt vegyenek az akció Kárpát-medencei szintű népszerűsítésében.

Ezért minden családot, nagyszülőt és szülőt várnak szeretettel, unokáikkal és gyermekeikkel Dunaszerdahelyre május 11-én, szombaton 9 óra 40 perctől a művelődési központ előtti térre, a Bartók Béla sétányra.

A programon való részvétel mindenki számára ingyenes. A rekordkísérlethez szükséges a regisztráció, így mindenkit kérnek, hogy jegyezze fel magát előzetesen is az alábbi elérhetőségen, helyszínként Dunaszerdahelyt választva.

A részletes program itt található.

Copyright © 2024 Somorjai