2024. júl. 14., vasárnap
Elszánt játékosok készülnek Somorján

Elszánt játékosok készülnek Somorján

2019.3.15. 09:19
Szilvássy József
Fotó:www.partizanbj, facebook

A II. labdarúgó liga 19.fordulójában az  STK Fluminense Somorja az FC Petržalkát fogadja. Szombat délután fél hűromkor kezdődik találkozó a pomléi stadionban.

Csak lassanként csitul a somorjai szurkolók felháborodása a múlt szombaton, Bártfán történtek miatt. „Több mint ötven éve járok focimeccsekre, de még a jóval alsóbb  osztályú bajnokikon is csak ritkán láttam annyira részrehajló bíráskodást, mint amilyenre Bystrík Nemček vetemedett. Aki elcsalta a mérkőzést. Úgy fújt be a Partizánnak  tizenegyest, hogy még a hazai játékosaok sem tudták, vajon miért. Amikor meg a mi focistánkat, Čuntát gólhelyzetben elkaszálták, továbbot intett. Miként számos olyan esetben, amikor a vendéglátók durváskodtak. Nekünk meg többször indokolatlanul  osztogatta a sárga lapokat, aztán meg a pirosakat. Emiatt harminc percig nyolcan védekeztünk, mégis csak a legvégén kaptuk a vitatható körülmények között egyetlen gólt. Ha interneten nem láttam volna ezt a cirkuszt, akkor el sem hinném, hogy a másodil igában ilyesmi megtörténhet!” -- hangoztatta Markotán Lajos.

Csölle Roland  szerint az öltözőben főleg hétfőn volt beszédtéma a botrányos kelet-szlovákiai  szomorújáték. „Azóta már inkább előre tekintünk és teljes gőzzel a Ligetfalu ellen készülünk. Néhány játékosunk a Bártfán elszenvedett sérüléssel bajlódik. Jó hír viszont, hogy Németh, Méry, Marics és Almaský már teljesen felépült. Nagy elszántságot tapasztalok a fiúk között, akik sportszerű küzdelemben és nem bírói segédlettel akarnak győzni!” -- szögezte le a csapatvezető.

Horváth Csaba klubelnök közölte: „Múlt vasárnap többször megtekintettük a bártfai bajnoki teljes videofelvételét. Ezután erélyes panasszal fordultunk a jűtékvezetői testülethez, mert a bíró nagyban befolyásolta a találkozó lefolyását és végkimenetelét. Egyúttal felkértük a Szlovák Labdarúgó Szövetség illetékeseit, tegyenek meg mindent, a tavaszi idény tiszta légkörének megteremtése érdekében, hogy kizárólag a pályán szülessenek meg végeredmények” -- tájékoztatott a szakvezető. Elmondta azt is, hogy felkérték a fegyelmi bizottságot: törölje el Gabrielnek és Kopičárnak  jogtalanul kiosztott sárga lapjait, ezt azonban elutasították. A játékvezetőt valószínűleg eltiltják néhány hétre, bártfai ítéletein viszont nem változtattak -- értesültünk a bizottság döntéséről.

Borbély Balázs csapatának  sikeres tavaszi rajtja után jókedvűen válaszolt megkeresésünkre. „Ősszel odahaza 3:0-ra nyertünk, főleg azért, mert mi értékesítettük a gólhelyzeteinket, a somorjaiak meg mindegyiket  kihagyták. Az a meccs sem volt sétagalopp, a mai nyilván sokkal nehezebb lesz. Három sérültünk ellenére ütőképes, újabb győzelemre hajtó csapattal érkezünk a Pomléba, sok szurkolónk kíséretébem”  -- nyilatkozta a patinás ligetfalui együttes vezetőedzője.

Knotek

Jellemző fotó a bártfai meccsről: Knotek durva belemenés után a földön, Pončák tiltakozik, a bíró hívja az orvost, de sárga lapot ezúttal sem ad.

 

Copyright © 2024 Somorjai