2024. júl. 21., vasárnap
Ekotopfilm_16.9

Éljünk környezettudatosabban

2020.1.7. 05:04
Zsuzsanna Sill

Január 23-án, csütörtökön rendezik meg Somorján a  VMK-ban az Ekotopfilm–Envirofilm fesztivált.

Ahogy egyre  jobban  érezzük a bőrünkön a természeti környezet pusztulásának jeleit, úgy kerül fokozatosan előtérbe a környezettudatosság.  Mit tehetünk mi magunk a környezetünk védelme érdekében?

Legegyszerűbb, ha igyekszünk olyan életmódot folytatni, amely tekintettel van környezetünkre, óvja, védi a föld természeti kincseit. A környezettudatos életmód a hosszú távú gondolkodásról szól: úgy éljek ma, hogy gyermekeim, unokáim számára biztosítsam a természeti környezet fenntarthatóságát.

Sajnos a mai családok hajlamosak a túlfogyasztásra szinte minden területen legyen az élelmiszer, ruházat, elektronikai cikkek.

Az Ekotopfilm – Envirofilm már évek óta dokumentumfilmek vetítésével próbálja megszólítani a célközönséget. Idén sem lesz ez máskép,  olyan dokumentumfilmeket láthat a közönség, amelyek változásra ösztönöznek. Beszélgetéseket is szerveznek  az alap- és középiskolásokkal,  Junior fesztivál néven.

A Junior fesztivál részeként a gyerekek érdekes információkat kaphatnak a környezetvédelemről. Az esti program 16 óra és 21.30 között zajlik, a filmek sokféle témát dolgoznak fel. A fesztiválra a belépés ingyenes.
A programmal kapcsolatos további információk a www.ekotopfilm.sk/samorin weboldalon találhatók.

ekotopfilm-2020_slide

logo_minor

Copyright © 2024 Somorjai