2024. ápr. 17., szerda
zasadnutie_hu

Elfogadták Somorja költségvetését

2020.2.10. 08:02
ujszo.com

A képviselő-testület idei első ülésén elfogadta az önkormányzat a város költségvetését. A folyamatban lévő projektek befejezése jelenti a legnagyobb kiadást, mégis kiegyenlített somorja büdzséje.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Idén 16,5 millió euróval gazdálkodhat a város. Tóth Imre, az önkormányzat pénzügyi bizottságának elnöke a költségvetés egyes tételeit ismertetve elmondta, nőnek a város bevételei, de a kiadásai még inkább: 900 ezer euróval nő a bevétel, a kiadások viszont 1,1 millió euróval.

„Az állam egyre több feladatot ró az önkormányzatokra, de ezek teljesítésére nem folyósít anyagi fedezetet. Ilyen például a szeméttárolás, valamint -elszállítás növekvő ára, az üdülési utalványok és az ingyenes étkeztetés” – sorolta Tóth Imre. Mégis kiegyenlített marad a büdzsé, köszönhető ez a korábban évente megtakarított félmillió eurónak. A pénzügyi bizottság elnöke abban bízik, hogy idén is sikerül félretenni a költségvetésből. A beruházások terén két folyamatban lévő felújítás, a Korona épületének rekonstrukciója és az Ambrózia Idősotthon átépítése a legköltségesebb.

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai