2024. júl. 13., szombat
ujszo

Életbe léptek a szigorított korlátozások Szlovákiában

2021.1.4. 09:18
ujszo.com

Szlovákiában 2021. január 1-től, reggel 5 órától szigorú kijárási tilalom lépett életbe, kevés kivétellel. Az intézkedés előreláthatóan január 24-ig marad érvényben.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

A kabinet jelentősen szűkítette az eddigi kivételek körét, a legfontosabb intézkedés, hogy megszüntették a családlátogatás lehetőségét az ún. buborékban. Marek Krajčí egészségügy-miniszter ezzel kapcsolatban elmondta: az eddigi buborékokat nem kell felszámolni, de újakat nem szabad létrehozni. Tilos lesz átmenni az egyik járásból a másikba.

A kijárási tilalom alól továbbra is kivételt élvez az, aki munkavégzés céljából hagyja el az otthonát, de csak akkor, ha nem tud otthonról dolgozni. Az alkalmazottaktól munkáltatói igazolást kérhetnek majd, ha munkavégzés céljából elhagyják az állandó lakhelyüket, figyelmeztetett Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter.

Létfontosságú áruk – élelmiszer, gyógyszerek, tisztálkodószerek, állateledel, üzemanyag – beszerzése végett is el lehet hagyni a lakhelyünket. Engedélyezett a kutyasétáltatás is, a lakhelyünktől legfeljebb 1000 méteres távolságig.

Akut problémák esetén elmehetünk orvoshoz, gyógyszertárba, kivételt jelent a tesztelőállomások meglátogatása is. A temetéseken legfeljebb hat ember vehet részt. Biztosítóba, bankba, autószervizbe is lehet menni, és kivételt élveznek azok is, akik közeli hozzátartozójukról gondoskodnak.

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai