2024. júl. 13., szombat
clanok_hu

Egy fergeteges este Somorján

2019.5.27. 07:40
felvidek.ma

Ray Cooney-nak, a vígjátékok mesterének jó pár darabján derült már a somorjai közönség. Csütörtökön este egy újabb gyöngyszemmel gyarapodott a füzér a Somorjai Városi Művelődési Központ színháztermében. A Veres 1 Színház tálalta a szép számban megjelent közönség elé Ray Cooney Ne most, drágám! című vígjátékát.

Szerelmi háromszögek, nercbundák, hiányos öltözetű hölgyek, ablakon kirepülő ruhadarabok, totális téboly. Mindez London legelegánsabb szőrmeszalonjában, kizárólag a felhőtlen szórakoztatás érdekében!

A méregdrága szalon egyik tulajdonosa, a felfuvalkodott Gilbert (Mihályfi Balázs) élete hódítására készül felesége távollétében. A nagy terv gépezetébe azonban a kezdetektől fogva homokszemek kerülnek: makrancos szeretők, századára csökkenő árú bundák, visszatérő feleség, de még egy részeges fregattkapitány is a reménybeli házasságtörés útjába kerül.

Az események sodrában már Gilbert üzlettársa, a végtelenül tisztességes Arnold (Csonka András) sem tudja számon tartani a megszaporodó szerelmi viszonyokat, a szekrénybe bújtatott hölgyeket, és a párjukat kereső férjeket. A tesztoszteronszint egyre nő, a londoni közlekedési társaság egyre több női fehérneművel gazdagodik, Gilbert újabb képtelen ötletekkel áll elő, miközben megállíthatatlanul robogunk a fergeteges végkifejletig!

A bevezetőben gyöngyszemnek tituláltam a darabot, és nem ironizálni akartam. Azonban ezek a tökéletes szakmai magabiztossággal megírt darabok csak ötven százalékig garanciák a sikerre, a másik ötven százalékot a színészi játéknak kell hozzátennie. Láttam én már olyan előadást, amit a színészek ripacskodása teljesen félrevitt.

Ezen az estén is a két főszereplő játéka vitte sikerre az előadást! Csonka András tökéletesen alakította a karót nyelt agglegény szerepét.

Sokszor bizony nemcsak a közönséget nevettette meg, hanem a színpadi kollégáit is. Mihályfi Balázs szintén kitűnő alakítást nyújtott a hazugságaiba belebonyolódó, kicsapongó férj szerepében.

Az előadás után a hálás közönség vastapssal köszönte meg a színészek játéká

Copyright © 2024 Somorjai