2024. máj. 25., szombat
Dunaszerdahely továbbra is zöld, de itt is terjed a fertőzés

Dunaszerdahely továbbra is zöld, de itt is terjed a fertőzés

2021.9.22. 15:44
ujszo.com

Jövő héttől a Dunaszerdahelyi járás marad az egyetlen zöld régió az ország Covid-térképén, de itt is terjed a fertőzés. Jelenleg nyolcvanhat koronavírusos beteget tartanak számon a járásban, ahol a fiatalok és idősek körében is magas az átoltottság.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Vörös Terézia a Dunaszerdahelyi Regionális Közegészségügyi Hivatal járványügyi osztályának vezetője lapunkat úgy tájékoztatta, hogy utoljára tavaly szeptember végén volt hasonló a fertőzöttek száma a járásban.

„Már a járásunkban is terjed a betegség, az utóbbi hetekben több iskolában is kiszűrtek pozitívan tesztelt gyereket, és a kontaktszemélyek tesztelése után az osztálytársak között is voltak pozitív személyek”

– nyilatkozta Vörös Terézia. Az ötven évnél idősebb lakosok több mint 70 százaléka megkapta a Covid-19 elleni védőoltást, a 12 és 17 éves korosztályban pedig 33 százalékos az oltottsági arány, de a járványügyi szakértő figyelmeztet, hogy tovább kellene növelni a védettséget.

„A delta variánssal szemben nagyobb, legalább 90 százalékos átoltottságra lenne szükség. Fontosnak tartanánk a fiatalkorúak oltakozását. Az 50 évnél idősebbek között is szükséges lenne a nagyobb mértékű oltakozás, mivel az 50 év feletti személyek nagy százalékánál fordul elő valamilyen krónikus betegség, így náluk nagyobb a kockázata az esetleges szövődmények kialakulásának a Covid-fertőzés esetén” – folytatta a szakember.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai