2024. jún. 20., csütörtök
Díjat kapott a DAC közös Nélküled-éneklése

Díjat kapott a DAC közös Nélküled-éneklése

2021.6.9. 07:30
FC DAC 1904

Sportmarketing díjjal jutalmazták a DAC tavaly márciusi kezdeményezését, melynek során a pandémia miatt bezártságra kényszerült szurkolók virtuálisan, de közösen énekelték el a klub legendás himnuszát, ezzel is kifejezve a kárpát-medencei magyarok összetartását.

Ezüstérmet kapott a Sportmarketing díj „A legjobb társadalmi válasz a Covid-19-re” kategóriájában a DAC labdarúgóklub #veledNélküled kampánya, melynek célja az volt, hogy az emberek közös erővel áténekeljék a koronavírus által lezárt határokat és támogatásukat fejezzék ki egymás iránt. A közös éneklésre két alkalommal, 2020. március 28-án és április 4-én került sor, a kezdeményezéshez pedig több ezren csatlakoztak, nem csupán Dunaszerdahelyről, hanem a határon túlról is. 

Amikor az üres MOL Arénában megszólalt a Nélküled, a stadion helyett a szurkolók otthonukban, erkélyekről, udvarokból, természetből énekelték a csapat himnuszának tekintett dalt. Az amatőr felvételekből készült két összefoglaló videónak összesen több százezres nézettsége lett, és több mint 4 millió embert ért el a közösségi médiában. Az esemény nem csak nagy sajtóvisszhangot kapott, de olyan személyiségek is csatlakoztak hozzá, mint Orbán Viktor, az Ismerős Arcok zenekar, Marco Rossi, Dzsudzsák Balázs, Gyurta Dániel, Vida Máté, Németh Krisztián, Kalmár Zsolt és sokan mások.

„Egy nehéz időszakban a DAC egy olyan közösség-aktivizáló kampányt valósított meg, amely reményt adott és megmutatta, hogy ha bezárva is, de az összefogás erejével fantasztikus dolgokra vagyunk képesek” – mondta el Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa a kampányról. 

„Különböző helyszínekről, lezárt határoknál is bizonyítani tudtuk, hogy mire képes a sport, a foci, mit jelent a DAC-családnak vagy magyarnak lenni. Ez a kampány az elmaradt mérkőzések, és ebből eredően elmaradó Nélküled-éneklés, az összetartozás kifejezésének és megélésének lehetőségét kívánta pótolni, ugyanakkor a felelősségteljes viselkedésre kívánta felhívni a figyelmet” – tette hozzá a csapattulajdonos.

A Magyar Marketing Szövetség Sportmarketing Tagozata által alapított Sportmarketing Díj idén először került átadásra. A DAC labdarúgóklubon kívül számos sportolót és egyesületet jutalmaztak: Hosszú Katinka lett a legértékesebb sportoló, a legjobb szponzorációs megoldás díjával a Szerencsejáték Zrt. és Milák Kristóf együttműködését díjazták, a legkreatívabb közösségi média kampány elismerését a jövő évi kézilabda-Eb kapta, de a Ferencváros labdarúgó csapatát és Szoboszlai Dominik teljesítményét is elismerte a szakmai zsűri.

dac
 

Copyright © 2024 Somorjai