2024. máj. 23., csütörtök
A déli régiókban is javul a járványhelyzet

A déli régiókban is javul a járványhelyzet

2021.6.3. 11:56
ujszo.com

Ismét színesebbé válik a regionális járványtérkép. A Covid-automata bevezetése óta most először bukkannak fel zöld járások, viszont vannak olyan régiók is, ahol a járványhelyzet kedvezőtlen, így továbbra is piros fázisban maradnak.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

A térképen található 5 különféle szín (piros, rózsaszín, narancssárga, sárga, zöld) arra utal, hogy a járványhelyzetet illetően egyre nagyobb regionális különbségek vannak Szlovákiában. Az országos mutatók szerencsére javulnak, viszont vannak olyan járások, ahol a vírus még mindig erősen érezteti a hatását. Ennek eredményeként látványos különbségek figyelhetők meg az intézkedésekben: a piros járásokban például csak az éttermek teraszai tarthatnak nyitva, a zöld járásokban viszont már nincs semmilyen éttermekre vonatkozó korlátozó intézkedés.

Lassul a terjedés

Az aktuális járványhelyzetről szerdán Vladimír Lengvarský (OĽaNO) egészségügyi miniszter és Matej Mišík, az Egészségügyi Elemzések Intézetének (IZA) vezetője számolt be. Mišík elmondása szerint az előző héthez képest ismét javult a helyzet, akár a kórházban fekvő személyek számát, akár a reprodukciós számot illetően. Jelenleg 412 személyt kell kórházban tartani, közülük már csak 34-en szorulnak lélegeztetőgépre. A reprodukciós szám 0,80 és 0,84 között mozog. Ennek következtében a hetente azonosított fertőzöttek száma is csökken, a múlt héten átlagban 241 személynél mutatták ki a megbetegedést.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai