2024. ápr. 16., kedd
December közepétől az osztrák és a szlovák vasúttársaság váltja a RegioJetet

December közepétől az osztrák és a szlovák vasúttársaság váltja a RegioJetet

2020.9.22. 06:37
ujszo.com

Olcsóbb, kényelmesebb és megbízhatóbb utazás az ingázóknak, több tízezer euró megtakarítás az államnak – ezt várja a közlekedési tárca az Osztrák nemzeti vasúttársaságtól, az ÖBB-től és a Szlovák Vasúttársaságtól (ZSSK) a Pozsony–Dunaszerdahely–Komárom vonalon. A RegioJet nyolc év után távozik a szakaszról.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

A két társaság december közepétől veszi át a szakasz üzemeltetését a cseh RegioJettől. A közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint decembertől sem változik nagy mértékben a vonatok menetrendje, csak kisebb módosításokat terveznek a ki- és beszállás optimalizálása miatt, Úszor és Pozsony között továbbra is a Pozsonyi integrált közlekedési rendszer része marad a vonal.

A nagyobb kényelem ellenére több tízezer euró értékű megtakarításra számít a tárca, ugyanis évente a jelenleginél 200 ezer euróval kevesebb támogatást kap az ÖBB és a ZSSK a szakasz üzemeltetésére. Ivan Rudolf a minisztérium szóvivője közölte, hogy az ÖBB és a ZSSK több légkondicionált szerelvényt indít majd Pozsony és Komárom között, mint amennyit a RegioJet használt. Ugyanolyan szerelvényeket állítanak pályára, mint amilyenek a Bécs–Marchegg–Pozsony vonalon közlekednek” – folytatta a szóvivő. Ivan Rudolftól megtudtuk, hogy a RegioJet is ajánlatot tett a vonal további üzemeltetésére, ám a cseh vállalat régebbi, légkondicionáló nélküli szerelvényekkel szállította volna az utasokat, de több támogatást kért volna az üzemeltetésre.

Ez igazán jó hír azoknak, akik naponta ingáznak a fővárosba, bízom benne, hogy az osztrák társaság valóban a megbízhatóság záloga lesz, és a jegyárakra nem lesz hatással a változás” – reagált a hírre egy állandó ingázó.

 

További információt ITT OLVASHAT.

 

Copyright © 2024 Somorjai