2024. feb. 27., kedd
1200nemeth-krisztian

DAC: Vida Kristopher távozik - Németh Krisztián érkezik

2020.2.26. 17:39
Szilvássy József
Szabó Miklós

Már tart a tavaszi labdarúgó idény Szlovákiában is, de a DAC 1904 Dunaszerdahely keretében még most is változások vannak. A Nemzeti Sport értesülései szerint Vida Krostopher, a sárga-kékek egyik erőssége Lengyelországba, a tavalyi bajnok Piast Gliwice együtteséhez igazol.

A magyarországi focista 2016-ban a holland De Graafschaptól igazolt a DAC-hoz, amelynek színeiben 124 tétmérkőzésen szerepelve 32 gólt szerzett és 18 gólpasszt adott. Ebben az idényben 25 meccsen játszott, nyolc gólja mellett további négyet előkészített. Mivel élő szerződése volt a dunaszerdahelyiekkel, így a Piast Gliwicének fizetnie kellett játékjogának megszerzéséért. Az átigazolási díjat nem hozták nyilvánosságra,

Ugyancsak a magyarországi sportlap adta hírül, hogy a DAC valószínűleg leigazolja Németh Krisztiánt (felvételünkön), akinek lejárt a szerződése az egyesült államokbeli bajnokságban szereplő Sporting Kansas Cityben.

A 31 éves csatár Győrött született és családi kötelékek fűzik Dunaszerdahelyhez is. Az MTK-ban szerepelt az NB I-ben, majd a Liverpool, az AEK Athén, az Olympiakosz, az RKC Waalwijk, a Roda, a Sporting KC és a New England Revolution játékosa is volt.

A DAC szakmai stábja abban bízik, hogy a tapasztalt játékos lényegesen erősítheti az együttes támadó játékát.

logo_minor

Németh

Copyright © 2024 Somorjai