2024. ápr. 21., vasárnap
kvety_hu

Csapdába kerültek a boltosok és a szolgáltatók

2020.10.26. 08:36
ujszo.com

Számos kisvállalkozót, szolgáltatót hozott lehetetlen helyzetbe a kormány a kijárási tilalom elrendelésével. Az intézkedés nekik jelentős anyagi kárral jár.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

A kormány alibista módon nem záratja be például a virág- és a papírboltokat, ahogy a fodrász és kozmetikus is nyitva tarthat. Vásárlóra vagy vendégre viszont a kijárási tilalom miatt nem számíthatnak. A bevételkiesés tehát garantált. Mivel a kormány nem záratja be őket, így az elmaradó bevételeiket vagy azok egy részét sem téríti meg a kormány.

Lemondott kezelés

„Számítottunk a bejelentésre, de azt nem gondoltuk, hogy ennyire hamar és hirtelen rendelik el a korlátozást. Mától nem fogadunk vendégeket, mivel nincs miért nyitva tartanunk, én bemehetek munkába, de a vendég nem jöhet hozzám” – mondta Novota Katalin kozmetikus, aki csütörtökön késő estig egyeztetett kollégáival arról, hogy hogyan reagáljanak a kijárási tilalomra. „Ha nem akarunk büntetést kapni, és negatív tesztet kérni a vendégektől, akkor csak az a megoldás, ha november 2-ig bezárunk” – folytatta Katalin, hozzátéve, hogy egy kisvállalkozónál már az egyhetes bevételkiesés is jelentős. Katalin elmondta, hogy tavasszal ő is élt a vállalkozóknak nyújtott segéllyel, most viszont attól tart, hogy a rendelet megfogalmazása miatt elmarad a kárpótlás. „Tavasszal fél hónapra 100, egy hónapra 200 euró támogatást kaptam, de csak a havi járulékok összege legalább 230–250 euró. Örültem a támogatásnak, de nem jelentett nagy segítséget. A megrendelt árut most is ki kell fizetni, bevétel azonban nem jön” – folytatta a kozmetikus. Naponta nyolc-tíz vendéget fogad a somorjai szalonban, ahol két kollégájával együtt dolgozik. A közösségi portálon is tájékoztatta a bejelentett vendégeket a változásról, és telefonon is értesítette őket arról, hogy elmaradnak a jövő heti kezelések. Katalin abban bízik, hogy november 2-a után kinyithatnak, ez a jövő héten kiderül.

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai