2024. feb. 23., péntek
 Csallóközcsütörtök már adventi hangulatban

 Csallóközcsütörtök már adventi hangulatban

2018.12.4. 06:08
Zsuzsanna Sill

December elseje reggelére mintegy kívánságra Csallóközcsütörök utcáit is belepte az első hó. A falu Főterén már kora reggeltől nagy volt a készülődés, a szervezők, a falu non profit szervezetei készülődtek a már hagyományosnak mondható  karácsonyi vásárra illetve az adventi koszorú díszítésére és megszentelésére. Az adventi koszorú készítésének már több tíz éves hagyomána van,  idén 12. alkalommal gyűlt össze a község apraja-nagyja, hogy közösen vegyenek részt a szabadtéri adventi koszorú elkészítésébe , illetve délután a koszorú megáldásán.

Az ünnepi hangulatú vásárban kézműves ajándéktárgyakat kínáltak, de ételből és finom italból sem volt hiány.

Az adventi koszorú elkészítésének ötlete a Szent Jakab Polgári Társulásé, lehet többen akár nem is tudnak róla, hogy 2003 óta, a 15 méteres átmérőjével hivatalosan is Szlovákia legnagyobb szabadtéri adventi koszorúja.

Délután  Masicz Róbert megszentelte az adventi koszorút, az ünnepi hangulathoz a helyi daloskör adventi előadása járult hozzá.

Az adventi gyertya fénye töltse meg szívünket reménnyel és szeretettel, ezzel a szertettel hívom a környék lakóit Csallóközcsütörtökbe, hogy tekintsék meg és vigyék hírét e csodás kezdeményezésnek, a csütörtöki adventi koszorúnak.

logo_minor

stvrtok_trhy

Copyright © 2024 Somorjai