2024. júl. 22., hétfő
Bronzérmes a szlovákiai kajak négyes

Bronzérmes a szlovákiai kajak négyes

2019.6.28. 04:56
ujszo.com
A Samuel Baláž, Vlček Erik, Zalka Csaba, Botek Ádám összeállítású kajak négyes bronzérmet nyert 500 méteren az Európai Játékok csütörtöki versenynapján.

Vlčekék óriási szélben versenyeztek Minszkben. Féltávnál még ötödikek voltak, de végül legyűrték a portugál és az olasz egységet, és a remekül finiselő oroszok, valamint a németek mögött harmadikként értek célba.

„Megéreztem, hogy előző nap is versenyeztem K2 1000-en (Gelle Péterrel ötödikek lettek), de így is jól ment. Nagyon örülök az éremnek” – nyilatkozta Botek.

Zalka szerint ennyire rossz időjárási körülményekben még nem versenyzett. „A nagy hullámok jól meg tudják zavarni a négyes egységeket, de nagyon jól megbirkóztunk vele” – mondta Zalka.

A kvartett korelnöke, a 37 éves Vlček nagyon boldog volt, hogy egy újabb világverseny érmével bővült eddigi pazar, 24 medált számláló gyűjteménye. „Óriási értéke van számomra a mostani helyezésnek ebből a szempontból. Négy éve Bakuban a negyedik hellyel éppen, hogy lecsúsztam az éremről, és akkor azt éreztem, nem lesz már lehetőségem a javításra – jegyezte meg Vlček. – Tudtam, hogy a mostani összeállításban a legerősebb a négyes, ez most bebizonyosodott.”

minsk_hu

Botek Ádám, Zalka Csaba, Vlček Erik és Samuel Baláž a minszki bronzéremmel (TASR-felvétel)

Copyright © 2024 Somorjai