2024. máj. 26., vasárnap
Bizakodóak a Dunaszerdahelyi járás városai

Bizakodóak a Dunaszerdahelyi járás városai

2022.1.12. 08:58
ma7.sk

Dunaszerdahely, Somorja, Nagymegyer és Bős számos új beruházást tervez 2022-ben. A cél a települések fejlesztése és a biztonságosabb, élhetőbb lakókörnyezet kialakítása. Az önkormányzatok többsége elfogadta a 2022-re szóló költségvetést.

A hírt a következő internetes portál közölte: ma7.sk

Bős, Dunaszerdahely és Nagymegyer képviselő-testülete már tavaly szavazott a költségvetésről, Somorján azonban erre csak februárban kerül sor. Orosz Csaba, Somorja polgármestere szerint a város jó anyagi helyzetben van, adósságok nem terhelik.

"Tartani tudjuk a négyéves választási programunkban elfogadott munkatervet, amelyet már 90%-ban sikerült teljesíteni. Számos kis és nagy projekt látott napvilágot, például a somorjai temető előtti tér felújítása" – jelentette ki Orosz Csaba. Ami késik, az az ifjúsági park létrehozása, amely esetében a fák kivágása jelentett problémát.

Általában a környezetvédő csoportosulások mögé bújt emberek nehezményeznek bárminemű fakivágást a városban, holott az ifjúsági parknál többszörös újraültetést tervezünk.
Kétéves projektnek indult, de még nem sikerült engedélyhez jutni és elindítani a parkosítás folyamatát. Több mint félmilliós tervezetről van szó, a Billa bevásárlóközpont melletti parkot szeretnénk revitalizálni, a fiatalok számára vonzóvá tenni. Ezért gördeszkapályát, különböző szociális helyiségeket, a fiatalok számára szabadidőközpontot, ivókutakat létesítünk, és piknikező helyek kialakításával számoltunk" – mondta Somorja első embere.

Nagymegyer vezetősége az egykor gyermekotthonként működő épületet szeretné megvásárolni, de még nem kapott választ az illetékes minisztériumtól. 

"Ide költözne át a szlovák óvoda. Ebben az épületben a mozgássérültek számára egy klubhelyiséget, a nyugdíjasoknak foglalkoztató helyiséget alakítanánk ki, de itt kapna helyet a tíz éve tevékenykedő Manóház szervezet is, amely a nem óvodaköteles gyermekeknek biztosít napi foglalkozásokat" – sorolta Holényi Gergő polgármester. Nem titkolt szándékuk, hogy csökkentsék a távolságot az idősebb és a fiatalabb generáció között. Ebbe a komplexumba átcsoportosítanának több, a városi hivatal alkalmazásában lévő munkatársukat, akik így már nem veszítenék el a munkájukat. A jövő évben ugyanis előreláthatólag meg kell majd válni néhány beosztottól – tájékoztatott Holényi Gergő.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai