2024. feb. 27., kedd
bitti_hu

Bittera Kitti barcelonai harmadik helye

2018.11.5. 07:29
felvidek.ma

Legutóbb májusban számoltunk be a Somorjai Vívóklub felvidéki sikereiről,  Bittera Kittiről pedig márciusban írtunk, annak ellenére, hogy Kitti egész évben remekel!

Most például a barcelonai FIE Satelit versenyen alkotott maradandót, amely versenyen mindig értékes pontokat lehetett szerezni a világkupára. A Somorjai Vívóklub versenyzője, a bacsfai Bittera Kitti pedig ezúttal sem elégedett meg pár pontocskával, hiszen harmadikként végzett! Az eseményen 21 ország 58 vívója vett részt.

A somorjai vívó a nyolcaddöntőben a román Malina Calugareanu (a riói olimpiai résztvevője) ellen tudott győzni, majd a negyeddöntőben a japán Yanaoka Harukán is túljutott.

Az elődöntőben már sajnos fáradtan és sérülten nem találta az ellenszert a későbbi győztes Nataly Michel (Mexikó) stílusára, pedig jó vívást mutatott be. Végül a harmadik helyen végzett, mellyel gyarapította a világkupa-pontjainak számát is.

Mind a somorjai klub, mind Bittera Kitti is köszönetét szeretné kifejezni Marco Goncalvesnak, a magyar válogatott edzőjének is, aki Nagy Józseffel együtt irányítja Kitti edzéseit ebben az idényben. Reméljük, hogy az a hármas még sokszor dobogtathatja meg a felvidéki sportbarátok szívét jó eredményeivel.

Copyright © 2024 Somorjai