2024. ápr. 17., szerda
Betiltják a tömegrendezvényeket, kültéren is kötelező lesz a maszkviselés

Betiltják a tömegrendezvényeket, kültéren is kötelező lesz a maszkviselés

2020.9.29. 07:08
ujszo.com

Igor Matovič kormányfő és Ján Mikas tiszti főorvos ismertették a legújabb intézkedéseket, melyek október elsejétől érvényesek.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

A központi válságstáb néhány kivételtől eltekintve betiltotta a tömegrendezvények megtartását. Kivételnek számítanak az esküvők, a temetések, a közhivatalok ülései. A kivételek közé számítanak az olyan események is, ahol a szervezők az összes résztvevő esetében biztosítani tudják a negatív teszteket.

Betiltották tehát a kulturális, egyházi, sporteseményeket is. A családi összejöveteleket nem tudják betiltani, de nem javasolják a megtartásukat.

Szlovákia nem szigorít a magyar és az osztrák határon, mindkét ország a kevésbé rizikós országok között marad. Egyelőre nem terveznek ellenőrzéseket a határokon.

Az üzletekben és a bevásárlóközpontokban visszatér a látogatók számának korlátozása: 10 négyzetméterre egy bevásárló juthat. A szabályok betartását az üzlet alkalmazottainak kell ellenőrizniük a belépésnél.

Az éttermek 22:00-ig lehetnek nyitva, és csak azok a helyek, ahol ülni lehet. Az étel ablakon való kiadása és az ételkihordás engedélyezett.

A kormány szerdán dönt arról, hogy bevezetik-e a szükségállapotot.

 

További információt ITT OLVASHAT.

 

Copyright © 2024 Somorjai