2024. júl. 20., szombat
Beszélgetés Orosz Csaba polgármesterrel

Beszélgetés Orosz Csaba polgármesterrel

2020.3.31. 19:53
Zsuzsanna Sill

Ingyenessé teszi Somorja városa a koronavírus idején a parkolást? Az önkormányzatok jelentős anyagi kieséssel számolnak, ennek következtében leállítja Somorja városa a beruházásokat, és csökken az önkormányzati alkalmazottak bére?

Többet tudhat meg  Somorja város polgármesterével,  Orosz Csabával készült interjúból.

A koronavírus – járvány által kialakult helyzetre való tekintettel több város, mint pl. Trencsény  felfüggesztették  a fizetett parkolást, tervez hasonló lépést a város vezetése?

Pillanatnyilag ilyen megoldáson nem gondolkodik a város vezetősége, a következő okból kifolyólag: Az éves parkolókártyák legnagyobb részét már értékesítettük, a parkolóhelyek gyakorlatilag kihasználatlanok, hisz szinte minden zárva van, a nem fizetős parkolóhelyeken is mindig van elég szabad hely.

Pozsonyban pl. a város vezetése lehetővé tette, hogy az emberek a helyi adókat több részletben is befizethetik, mire számíthatunk ezzel kapcsolatban?

Pillanatnyilag nem tudjuk pontosan milyen kieséssel kell majd az önkormányzatnak számolni, a helyi adók az önkormányzat számára nagyon fontosak, jelen esetben két részletben lehet befizetni azt. A törvény lehetővé teszi, a polgároknak, hogy részletfizetést kérvényezzenek.

A különböző pénzkiesések következtében azzal is számolni kell esetleg, hogy az önkormányzat csökkenti az alkalmazottak bérét?

A bérek csökkentését nem tervezzük, viszont várjuk a különböző minisztériumokból a különböző ezzel kapcsolatos utasításokat.  A mostani krízishelyzetet, minden bizonnyal gazdasági krízis is kialakul majd, amely valamilyen szinten befolyásolja majd a város költségvetését, ebből kifolyólag akár a bérekre is kihatással lehetnek.

Felfüggeszti a város ennek következtében a beruházásokat?

A kieső bevételekre valamilyen módon reagálnunk kell majd, elsősorban a város költségvetésének módosításával, illetve a még el nem kezdett beruházások leaállításával. Minden bizonnyal nehéz döntések várnak ránk, a város az alapvető ellátást biztosítja  majd  minden lakosa számára.

logo_minor

Copyright © 2024 Somorjai