2024. júl. 25., csütörtök
benes

Bénest is behívta Hapal

2019.5.29. 07:05
ujszo.com

29 játékost nevezett Pavel Hapal szövetségi kapitány a szlovák labdarúgó-válogatott soron következő két meccsére.

Szlovákia június 7-én, pénteken Nagyszombatban játszik felkészülési mérkőzést Jordániával. A találkozó után Hapal 23 fősre szűkíti keretét, amellyel Bakuba utazik, az Azerbajdzsán elleni, június 11-i Eb-selejtezőre.

„Elsősorban a tétmeccsre akarjuk felkészíteni a fiúkat. Kímélni akarjuk őket, mert hosszú utazás és nagy hőség vár ránk. Ez a modell Walesnek is bejött az Eb-selejtezők nyitányán. A legfontosabb feladatunk az lesz, hogy megfelelően motiváljuk a játékosokat a szezonjuk meghosszabbítására, hogy fejben készen álljanak a feladatra” – mondta Hapal.

A cseh szakember behívta a válogatottba Bénes Lászlót, a Kiel légiósát is. Négy Fortuna ligás labdarúgó szerepel a névsorban, a DAC-os Ľubomír Šatka és a zsolnai Jaroslav Mihalík mellett két újonc, a szintén zsolnai Róbert Boženík és a Slovan kapusa, Dominik Greif. A csatár Michal Ďuriš bokaműtétje miatt hiányzik.

„Örülök, hogy Marek Hamšík gólt szerzett a legutóbbi bajnokiján Kínában. Másrészt nagy kár, hogy Dávid Hancko alig kap teret a Fiorentinában, egy ilyen kvalitású védőnek rendszeresen játszania kellene”– jegyezte meg Hapal.

A szlovák válogatott kerete

Kapusok: Martin Dúbravka (Newcastle), Matúš Kozáčik (Plzeň), Marek Rodák (Rotherham), Dominik Greif (Slovan)

Védők: Peter Pekarík (Hertha), Ľubomír Šatka (DAC), Milan Škriniar (Internazionale), Denis Vavro (Köbenhavn), Lukáš Štetina (Sparta Praha), Branislav Niňaj (Sittard), Dávid Hancko (Fiorentina), Róbert Mazáň (Venezia)

Középpályások: Stanislav Lobotka (Vigo), Patrik Hrošovský (Plzeň), Ján Greguš (Minnesota), Juraj Kucka (Parma), Matúš Bero (Arnhem), Marek Hamšík (Ta-lien I-fang), Bénes László (Kiel), Ondrej Duda (Hertha), Martin Chrien (Santa Clara), Albert Rusnák (Salt Lake), Róbert Mak (Zenit), Jaroslav Mihalík (Žilina), Miroslav Stoch (Slavia Praha), Lukáš Haraslín (Gdansk)

Csatárok: Pavol Šafranko (Dundee United), Samuel Mráz (Crotone), Róbert Boženík (Žilina)

 

Copyright © 2024 Somorjai