2021. ápr. 19., hétfő - Emma
benes

Bénes úgy érzi, jó úton halad

2019.9.5. 09:25
ujszo.com

Bénes László jókedvűen érkezett a szlovák labdarúgó-válogatott gyülekezőjére a horvátok elleni nagyszombati, illetve a budapesti mérkőzés előtt. A Borussia Mönchengladbach 21 éves középpályása csapata eddigi mindhárom bajnokiján pályára lépett, és két gólpasszt is elkönyvelhetett.

Slovenská verzia článku tu.

„Nagyon örülök, hogy itt lehetek a válogatottban. A Bundesliga-meccsek után még boldogabban érkeztem, mert játszottam és jól játszottam ezeken a mérkőzéseken” – mondta lapunknak Bénes.

A Borussia a bajnokság nyitófordulójában gól nélküli döntetlent játszott a Schalkéval, majd 3:1-re győzött Mainzban. Bénes mindkét mérkőzésen kezdő volt, a Mainz ellen gólpasszt is adott, legurított csapattársának egy szabadrúgást.

A harmadik fordulóban a lipcseiek ellen Bénes a 66. percben lépett pályára, s ugyan a Borussia kikapott 3:1-re, a gólpasszt (ezúttal egy beívelt szabadrúgás formájában) ismét a doborgazi származású játékos adta. „A meccs napján mondta az edző, hogy változtatni fog a felálláson, 4-4-2-ről átállunk 4-3-3-ra, ezért nem fogok kezdeni, de nagyon meg van velem elégedve, és megmutattam, hogy fontos játékosa vagyok a csapatnak” – árulta el a fiatal játékos, hozzátéve, nagyon örül neki, hogy a szezon kezdetétől rendszeres játéklehetőséget kap: „Jó úton haladok. De fontos, hogy nem szabad ezzel megelégedni, tovább kell csinálni a dolgom, és mindent megtenni azért, hogy újra és újra ott legyek a kezdőben.”

Bénes eddig kétszer lépett pályára a szlovák válogatottban, 2017 júniusában, még Ján Kozák kapitánysága idején egy vilniusi vb-selejtezőn az utolsó percre állt be, majd idén májusban a Jordánia elleni barátságos meccsen kapott fél órát Pavel Hapaltól.

Most mindent megtesz azért, hogy a horvátok vagy a magyarok ellen is lehetőséget kapjon. „Az esély mindig megvan. Csinálom a dolgom, minden edzésen kiadom magamból a maximumot. Nagyon örülök, hogy játszottam a klubcsapatomban is, mert ez is hozzájárulhat, hogy a válogatottban is esélyt kapjak az edzőtől” – mondta Bénes.

A szlovákok holnap este Nagyszombatban játszanak a vb-ezüstérmes horvátokkal, hétfőn pedig a budapesti Groupama Arénában Magyarország lesz az ellenfél. Szeptember 9-e azért is különleges dátum Bénes számára, mert ekkor van a születésnapja – csakúgy, mint a magyarok szövetségi kapitányának, Marco Rossinak.

„Két nagyon fontos meccs áll előttünk, és természetesen mind a kettőt meg szeretnénk nyerni. Nagyon erős csoportban vagyunk, a négy jó csapat, Magyarország, Szlovákia, Horvátország és Wales közül bárki ott lehet az első kettőben. Remélem, hogy mi is ott leszünk. Mindig a következő meccsre koncentrálok, ezért nem szeretnék most a magyarok elleni mérkőzéssel foglalkozni. De az biztos, hogy fontos hét vár ránk” – hangsúlyozta a kreatív játékos, akit három és fél éve a Gazzetta dello Sport beválasztott Európa 50 legtehetségesebb fiatal labdarúgója közé.

Copyright © 2021 Somorjai