2024. júl. 25., csütörtök
Bénes László gólpasszal zárta az idényt a Bayern otthonában

Bénes László gólpasszal zárta az idényt a Bayern otthonában

2021.5.24. 08:02
ma7.sk

A német Bundesliga zárófordulójában a doborgazi Bénes Lászlót is soraiban tudó Augsburg a bajnok Bayern München otthonában lépett pályára. A felvidéki tehetség csapata ugyan simán kikapott, de a csallókozi labdarúgó gólpasszal zárta az idényt.

A hírt a következő internetes portál közölte: ma7.sk

Az Augsburgban kölcsönben szereplő csallóközi focitehetség Bénes László gólpasszal zárta a Bundesliga idei szezonját. A 23 esztendős középpályás a Bayern München otthonában osztott ki egy gólpasszt a találkozó 67. percében, amit Andre Hahn váltott gólra. Az Augsburg végül sima 5-2-es vereséget szenvedett, és a tabella 13. helyén zárták a szezont. A végeredményt a gólkirály, a lengyel válogatott Robert Lewandowski állította be a kilencvenedik percben, és mivel ez volt a 41. gólja a mostani bajnoki évadban, megdöntötte a legendás Gerd Müller 49 évvel ezelőtt elért negyven találatos csúcsát.
Bénes László a tavaszi idényt a Mönchengladbach csapatától kölcsönben Augsburgban töltötte és összesen 12 bajnokin lépett pályára, amin egy gólt és egy gólpasszt szerzett. Bénes a szlovák válogatott Európa-bajnokságra készülő keretében is helyet kapott.
Ami a Bundesliga magyarjait illeti a Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Lipcse a második helyen végzett. Sallai Roland a Freiburg színeiben jó szezont zárt és 8 gólt és három gólpasszt szerzett a szezonban, csapata a Freibrug a tizedik helyen zárt, míg Szalai Ádám a Mainz színeiben egy gólig jutott.

 

További információt ITT OLVASHAT.

 

Copyright © 2024 Somorjai