2024. máj. 19., vasárnap
Bénes: „Egy Eb-n nincs olyan, hogy fáradt vagy”

Bénes: „Egy Eb-n nincs olyan, hogy fáradt vagy”

2021.6.11. 07:27
ujszo.com

Bénes László egyik nagy álma teljesült, játszott a Bajnokok Ligájában. A másik, hogy pályára lépjen az Európa-bajnokságon, már csak Štefan Tarkovič szövetségi kapitányon múlik. A tavaszi idényt az Augsburgban töltött doborgazi származású középpályással beszélgettünk.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Komoly döntés volt a részéről, hogy a Mönchengladbachra váró BL-párharcról (Man.City) lemondva inkább augsburgi vendégjáték mellett döntött. Azt hozta ez a kölcsönben töltött tavaszi idény, amire számított?

Igen, télen úgy döntöttem, hogy mindenképp több játéklehetőséghez szeretnék jutni. Úgy láttam a gladbachi helyzetet, hogy talán több esélyem lenne játszani egy másik csapatban. Örülök nagyon, hogy volt lehetőség Augsburgba mennem. Azt tudtam, hogy a klub már hónapok, sőt talán évek óta figyel engem. Az átigazolási időszak utolsó napjaiban sikerült megegyezni, hogy fél évig Augsburgban szerepelhetek. Elégedett vagyok ezzel a kitérővel, az volt a célom, hogy minél többet játsszak, és ez teljesült is. Mindenképp jó tapasztalat volt. Szerettem volna az Eb előtt minél többet játszani, hogy ott lehessek a tornán.

Mennyire kellett Augsburgban egy más játékrendszerhez alkalmazkodnia, mint a Borussiánál?

Minden csapatnál más egy kicsit a filozófia, más a játékrendszer. A Gladbach egy nagyobb klub, amely a Bajnokok Ligájában szerepelt idén, korábban pedig az Európa-ligában, már ismert a nemzetközi kupaporondon. Így nyilván kicsit máshogy játszanak, mint Augsburgban. Ahol ugyan 11 éve feljutottak a Bundesligába, de már azt is sikerként könyvelik el, ha bent tudnak maradni az élvonalban.

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai