2024. már. 1., péntek
clanok_hu

Beharangozó Nagy Myrtillel

2018.9.24. 14:53
felvidek.ma

Szeptember elsején megkezdődött a bérletek árusítása a következő színházi évadra. Nagy Myrtillel, a Somorjai Városi Művelődési Központ igazgatójával az új évad kínálatáról beszélgettünk.

Kezdjük egy kis visszatekintéssel. Milyen volt az elmúlt színházi évad?

Azt hiszem, nagyon színesre sikeredett. Mint minden évben, idén és tavaly is igyekeztünk több műfajt és különböző társulatokat felvonultatni, hogy a változatos érdeklődési körű közönségünknek kedvére tegyünk.

Az új évad kínálata meglehetősen tarkára sikerült. Zenés játék, operett, dráma, vígjáték, bohózat. Szándékos ez a változatosság?

Igen, az idei paletta is nagyon gazdag. De az előző évekkel ellentétben igyekeztünk olyan társulatokat meghívni, amelyek jó rendezőkkel dolgoznak és megfelelő előadói színvonalat képviselnek. Sajnos, a múltban azért előfordult, hogy az előadás színvonala nem nagyon ütötte meg az általunk átlagosnak ítélt mércét sem.

Ön már minden előadást látott a kínálatból? Ha igen, melyik a kedvence?

Nem tudok minden előadást megnézni, mert nagyon sok elfoglaltságom van. Elsősorban a hazai színházainkat részesítem előnyben, az ő előadásaikat mindig megnézem. A tavalyi évadban a kassai és komáromi koprodukcióban játszott Bányavakság és a Komáromi Jókai Színház Rómeó és Júlia előadása varázsolt el.

szinhazi

Már két éve vezeti a somorjai művelődési házat. Milyen típusú darabokat szeret a somorjai közönség?

Ahogy említettem, a közönségünk igénye nagyon változatos. Van, aki a komolyabb, mások pedig a könnyedebb darabokat részesítik előnyben. De sokan vannak, akik minden műfajt kedvelnek. Ezekhez az igényekhez igazodunk. Úgy tűnikm sikeresen, mert a kínálatra eddig nem panaszkodtak a bérleteseink.

Kikre a legbüszkébb, hogy sikerült elhozni Somorjára ebben az évadban?

Rendkívül örülök, hogy a Gál Tamás vezette CsaVar Színház ismét készített egy felnőtteknek szólót darabot. A gyermekelőadásaik zseniálisak, nincs is talán magyar gyermek Szlovákiában, aki ne látta volna őket. Ezért is örülök, hogy az Ibusár után idén egy szintén nagyon izgalmas darabot dolgoztak fel. Biztos vagyok benne, hogy kitűnő lesz. Nagyon örülök a Jókai Színház darabjának is, melyről nagyon jó kritikákat olvastam, kíváncsi vagyok az előadásra. Ugyancsak kíváncsian várom a Veres1Színházat is, ők Székhelyi Józseffel érkeztek volna, sajnálom, hogy ez a nagyszerű színész eltávozott az élők sorából és a somorjai közönség már nem láthatja őt. De ez az előadás is nagyon színvonalasnak ígérkezik. A bérleteket szeptember végéig árusítjuk, de természetesen szeretettel várjuk a nézőket előadásainkra bérlet nélkül is. Felhívnám a fiatal családok figyelmét arra, hogy a gyermekek számára idén már vásárolható gyermekbérlet. A Csillagszemű Gyermekbérlet a 2018/19-es évadban 6 gyerekelőadásra megváltható bérlet, mely tulajdonosának biztos, bérelt ülőhelyet és kedvezményes árat biztosít.

Átvett cikk, teljes cikk itt.

Copyright © 2024 Somorjai