2024. júl. 22., hétfő
kitti

Az olimpiáig meg sem áll

2019.3.5. 10:00
Zsuzsanna Sill

Bittera Kitti a Felvidék és egyben a somorjai klub egyik legnagyobb vívótehetsége és reménysége.

Kitti az elmúlt évben  egy komoly döntés előtt állt:  Abbahagyja a vívást és a civil jövőjére koncentrál, vagy a vívásra összpontosít, s az olimpiáig csak azzal foglalkozik. Végül az utóbbi mellett döntött,  Budapestre költözött, most pedig már a Honvéd csapatával készül.

„A Honvéd egy nagy múlttal rendelkező vívóklub, nagyon sok olimpiai bajnokot, világbajnokot nevelt. Kispesten nagyon sokat fejlődhetek, jók a feltételek, az edzésen remek sparing-ellenfeleim vannak” – nyilatkozta.

A pesti tartózkodás azért is előnyös a tehetséges somorjai vívó számára, mivel így heti több alkalommal nemcsak a kispestiekkel, hanem az egész magyar válogatottal edzhet. Erre váltásra  azért volt szükség: „mivel közel négy éve úgy érzem, nem fejlődtem,  igaz ugyan, hogy az utóbbi három évben is voltak eredményeim, de ez nem elegendő számomra“ – tudtuk meg a vívótól.

Felvidéken, sőt kimondottan Somorján is nagyon jók az edzők, de Magyarországon mégis más szinten űzik a sportágat, ráadásul a pozsonyi egyetemi évek alatt Kitti nem tudott rendes edzésmunkát végezni.

logo_minor

 

 

Copyright © 2024 Somorjai