2024. máj. 29., szerda
Polovnícka, pondelok 18.nov.

Az információk fontossága

2019.11.18. 18:24
Szilvássy József

Tősgyökeres somorjaiként jóleső érzéssel nyugtázom a helyi önkörmányzatnak az életminőségünket tovább javító tevékenységét.

Jó megtapasztalni, hogy az AREA mennyire szívügyének tartja a temető gondozását is. Szépen felújíttatták a temetkezési vállalat irodáját. A Nagy József vezette társaság munkásai megbirkóztak az őszi levélzuhataggal is, amivel méltóságteljessé tették a halottak napi megemlékezéseinket.

Törődnek az illetékesek a meglehetősen rossz állapotban lévő közútjaink és a járdák fokozatos felújításával, amelynek érdekében a 300 ezer Euró hitel egy részét erre a célra fordítják. A Vadász utca lakói és az itteni óvodába a gyermekeiket munkanapokon gépkocsival szállító szülők örültek, hogy itt is új aszfaltszőnyeg teszi majd komfortosabbá a közlekedés. A postaládákba kellő időben bekerült a kétnyelvű felszólítás, hogy november 12-e és l5-e között senki se parkoljon autójával az utcán. Megértést és türelmet kértek.

Amikor e sorokat írom, november18-át mutat a naptár. Az utca feltúrva. A légkalapáccsal mélyített járdaszegély miatt körülményes, néhány helyen a megemelt fedlapok miatt lehetetlen járművel kijutni az utcára. „Mi történt, megállt a tudomány?” -- fordult hozzám több itteni lakos. Felhívtam a munkálatokat megrendelő AREA igazgatóját, aki sajnálkozva közölte: a múlt heti nagy eső miatt az útépítő cég késik lemaradásban van, ráadásul az egyik fontos gépük meg elromlott.

Ezek valóban objektív okok -- mondhatná mindenki, ha a múlt héten értesítették volna őket, papíron, vagy a város honlapján. Mert a naprakész információknak, a közvetlenül érintett lakosság rugalmas tájékoztatásának számottevő a jelentősége. Sok bosszúságot és félreértést lehet elkerülni ezzel. Nemcsak a Vadász utcában...

logo_minor

Copyright © 2024 Somorjai