2024. feb. 23., péntek
advent_il

Az első adventi gyertyát közösen gyújtották meg a fogyatékossággal élők Nagypakán

2018.12.6. 12:30
felvidek.ma
Hideghéthy/Felvidék.ma

Az idei adventi időszakot a GRACE – Egészségkárosodottak és Mozgáskorlátozottak Nagypakai Egyesülete a helyi kultúrházban rendezett közös ünnepi programmal tette emlékezetessé.

Az egyesület év közben számos programot, rendezvényt valósít meg Felső-Csallóköz-szerte, azonban idén először ünnepelték meg közösen az advent kezdetét az első gyertya meggyújtásával.

Sárközi Tibor, a polgári társulás elnöke portálunknak elmondta, meghívták a partnerszervezeteik egyesületeit, többek között Nagymegyer, Dunaszerdahely és a Csallóköz környező falvaiban élő sorstársaikat. Az egész napos programba a közös speciális sportolás mellett kézművességet és karácsonyi hangulatú kulturális programot is szerveztek.

advent_hu

                                              Készülnek a fenyődíszek (Fotó: Hideghéthy/Felvidék.ma)

Az egyesület munkájába sikeresen vonták be a helyi fiatalokat is, megalakították az ifjúsági tagozatot, akik a közönség nagy örömére karácsonyi történeteket és verseket adtak elő.

A határon átnyúló kapcsolatépítésben is sikeres az egyesület

Több éve együttműködnek magyarországi szervezetekkel, akik közül az adventi ünnepi programon részt vett a HUMANITAS SE Tatabányáról, az ÁHI Jóga Egyesület Tatáról, valamint Győrből a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete.

„Nagyon jó kapcsolatot alakítottunk ki a szlovákiai egészségkárosodottak főfelügyelőjével, Zuzana Stavrovskával, továbbá a szociális és munkaügyi hivatallal, a Svet mobility igazgatónőjével, Michaela Scherhauferovával. Ez az együttműködés abban segít, hogy tagjaink érdekében bármikor szociális tanácsadásért fordulhatunk hozzájuk” – nyilatkozta Sárközi Tibor.

A résztvevők boccia és darts sportágakban versenyezhettek, emellett karácsonyi díszek is készültek emlékbe, illetve fenyődísznek. Az adventi hangulatot a Nagyabonyi Citerazenekar tagjai tették még meghittebbé.

advent1_hu

Hideghéthy Andrea, a FEFOSZ kuratóriumának tagja és Őry Péter, az MKP OT elnöke a díjazottakkal (Fotó: Hideghéthy/Felvidék.ma)

A jelenlévőket köszöntötte Seňan Ivan, Nagypaka polgármestere és Őry Péter, az MKP Országos Tanácsának az elnöke.

Őry köszöntőjében kiemelte a közösség összefogásának fontosságát, az adventi gyertya szellemiségének ápolását, valamint azt a felelősséget, amellyel egymás iránt tartozunk, akár egészségesként, akár fogyatékkal élőként.

A rendezvény a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

Copyright © 2024 Somorjai