2024. jún. 20., csütörtök
Az élet állandó tesztelés nélkül

Az élet állandó tesztelés nélkül

2021.5.3. 08:52
ujszo.com

Mától jelentősnek mondható enyhítések lépnek életbe, bár az új járványügyi rendelet is ugyanolyan bonyolult, mint a korábbiak. Röviden a lényeg: aki este 9-re hazaér, annak gyakorlatilag nincs szüksége tesztre.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Ez a piros és a rózsaszín járásokra vonatkozik, és már ilyen egész Dél-Szlovákia. Ráadásul a Dunaszerdahelyi, a Komáromi és az Érsekújvári járás rózsaszín – ezekben a járásokban a legenyhébbek a szabályok. Bordó járásokból is már csak 10 van az országban, és közülük csak egy déli, a Losonci – ezekben nem lépnek érvénybe az enyhítések.

A rózsaszín és piros járásokban tehát napközben nem, csak este 9 és éjjel 1 óra között kell felmutatni negatív tesztet a munkahelyre való belépéshez vagy a hazajutáshoz, ebben az időszakban ugyanis továbbra is érvényes a kijárási korlátozás.

Ráadásul a rózsaszín járásokban csak 3 hetente kell tesztre menni. Itt 21 napnál nem régebbi negatív tesztet fogadnak el, piros járásban 14 napnál nem régebbit. A vendéglők teraszain sincs szükség tesztre. A járványszámok javulnak, és remélhető, hogy a jövő héten több eddigi piros járás szintén rózsaszínre vált délen.

A rokonlátogatás sem tilos már napközben, de a járványügyi szakértők azt javasolják, mindenki fontolja meg a nagyobb családi összejöveteleket, hiszen a vírus még mindig itt van és a beoltottak is terjeszthetik, bár ők védettek.

 

További információt ITT OLVASHAT.

 

Copyright © 2024 Somorjai