2024. feb. 27., kedd
zlodej_hu

Autótolvajok garázdálkodnak a Csallóköz környékén – főként ezekre a típusokra pályáznak

2018.11.27. 03:00
parameter.sk
Az alábbi listából megtudhatod, hogy milyen típusú autókra pályáznak leggyakrabban a tolvajok.

Autótolvajok csoportja garázdálkodik a Csallóköz környékén, főként a Pozsonyhoz közeli településeken. A tolvajok már lecsaptak Gútoron, Éberhardon, Vörösmajoron, Dunahidason (Most pri Bratislave), Pozsonyivánkán (Ivanka pri Dunaji), Szemeten (Kalinkovo), valamint olyan községbekben, mint Rovinka, Zálesie és Dunajská Lužná.

A Facebookon több olyan hír is megjelent, amely szerint a környéken egy vagy több tolvajcsoport családi házakat rabol ki, illetve autókat tulajdonít el. A rendőrségnek már két elkövetőt sikerült elfogni.

Az autótolvajokat főként az csalogatja, ha az emberek a járművüket az utcán, a ház előtt parkolják le. A lopások szó szerint néhány másodpercig tartanak. Azonban mielőtt még a bűnözők akcióba lendülnének, rövid ideig megfigyelik áldozatukat.

Az Onlia biztosító nyilvánosságra hozott egy listát, hogy melyek azok az autók, amelyeket leggyakrabban ellopnak az országban. Íme a lista:

Škoda Octavia, Škoda Fabia, Škoda Felícia, Škoda Rapid,
Volkswagen Golf, Volkswagen Passat,
Audi A6,
SEAT Leon,
Citröen Jumper,
Peugeot Boxer, Peugeot 206, Peugeot 207,
Fiat Ducato, Fiat Punto
Ford Mondeo, Ford Focus, Ford Kuga

Ami a színeket illeti, leggyakrabban szürke, fekete, fehér, kék és ezüstszínű járműveket tulajdonítanak el. Tavaly többségében 10 évnél öregebb járműveket loptak Szlovákiában. Mivel az új járművek jótállás alatt állnak, a tulajdonosaik nincsenek rákényszerítve, hogy pótalkatrészeket vásároljanak a feketepiacon. A feltételezések szerint a legtöbb lopott autót darabokra szedik, az alkatrészeit pedig eladják.

A belügyminisztérium adatai szerint tavaly 1671 autót loptak el az országban, ezek közül azonban csak 575 került vissza tulajdonosához.

Copyright © 2024 Somorjai