2021. okt. 26., kedd - Dömötör
Automatizált gorombaság a lezárt somorjai körforgalomnál

Automatizált gorombaság a lezárt somorjai körforgalomnál

2020.8.14. 09:39
vasarnap.com

Három hétre lezárták a somorjai nagy körforgalmat. Ha nem lenne elég az így keletkező kellemetlenség, némelyek rátesznek még egy lapáttal. Vagy hangszóróval. Érkezik a szitokpanelek kora? Olvasói levél az Online Kopertából.

A hírt a következő internetes portál közölte: vasarnap.com

Útjavítás miatt Somorja városában elterelték a 63-as főút forgalmát a város utcáira. Az elterelés irányát jelző táblák ellenére a gépkocsik mennek mindenfelé, de a legtöbbjük a Gazdasort választja, amely a szűkebb belvárosnak számít, ahol természetesen sűrű a gyalogosforgalom. Borítékolható volt, hogy lesznek különféle érdekes forgalmi szituációk, és bizony incidensek is; szerencsére balesetről egyelőre nem tudok. Kedvenc kávéházam terasza a legexponáltabb kereszteződéstől csupán pár méternyire van, így kávézgatás közben alkalmam nyílik figyelni a történéseket. Folyamatos a kocsisor, ezért a gyalogosoknak igencsak észnél kell lenni.

Legtöbb esetben érvényesül a gépkocsivezetők törvénybe foglalt előzékenysége, azonban mindig vannak kivételek, mert a hülyeség olyan, mint az oxigén – mindenütt jelen van, ahol ember van (fordítva is igaz).

Íme a legutóbbi kirívó eset, amelyhez hasonlót még soha nem tapasztaltam. Egy gyalogos, alaposan körülnézve, már elindult a zebrán, amikor hirtelen fékezéssel, félig a zebrán, megállt egy BMW, a volánnál egy mai szabványifjonccal. A gyalogos szerencsére megtorpant, majd újra elindult, és ekkor egy hangszóróból hangos, de a recsegő „pléhang” miatt alig érthető szitkozódást kezdett árasztani a járgány. Egész biztosan gombnyomásra, mert a sofőr szája nem mozgott! A szöveg hanglejtéséből, na meg a „satufék” szükségességéről lehetett csak következtetni a tartalomra, vagyis hogy ez nem volt egy dicshimnusz, pedig egyértelműen a helyzetet rosszul megítélő gépkocsivezető volt a vétkes. Sietős dolga lehetett, amit rögvest be is bizonyított, mert fergeteges gyorsulással távozott a helyszínről.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2021 Somorjai