2021. okt. 22., péntek - Előd
kukkonia hu

Átalakítják a somorjai szabadidőközpontot

2020.9.6. 14:33
ujszo.com

Szeptembertől átalakul a Kukkónia Szabadidőközpont Somorján, aktualizálják a szakköröket, és az eddig megszokott forma helyett az iskolákban tartják majd a foglalkozásokat.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Felmérik, milyen körök iránt érdeklődnek a gyerekek, és az igények szerint indítják el a foglalkozásokat. Veres Gábor, a bizottság elnöke, a város alpolgármestere lapunknak elmondta, hogy Somorján sok sportklub működik, így a gyerekek a tevékenységek széles sora közül választhatnak, és a Csali Néptáncegyüttes is legalább száz-százötven gyerkőcöt mozgat meg.

Somorja oktatási bizottságában már legalább egy éve foglalkoznak a szabadidőközpont kérdésével. „A folyamatosan csökkenő gyereklétszám miatt kénytelenek voltunk változtatni a központ működésén. A szabadidőközpont nehezen tud talpon maradni a több lehetőséget kínáló konkurenciaharcban” – fogalmazott Veres Gábor, hozzátéve, a működés is körülményes volt, mégsem szerették volna bezárni a központot. Ezért döntöttek úgy, hogy az igényeket felmérve az iskolákban tartják majd meg azokat a foglalkozásokat, amelyek iránt valóban érdeklődnek a diákok. Az átalakítás előtt öt alkalmazottja volt a központnak, most azonban szerződéses viszonyban foglalkoztatnák a pedagógusokat. Az alkalmazottaknak új lehetőséget kínáltak fel, a többségük elfogadta a város ajánlatát. „A szerződéses foglalkoztatás könnyítést jelent a városnak. Szeptemberben felmérjük, milyen körök iránt érdeklődnek a gyerekek. Egyebek mellett nyelvi szakköröket, angol-, német- és francianyelv-okta-tást, valamint kézműves-foglalkozásokat, például agyagozást kínálunk. A jövőben azokat a foglalkozásokat tartjuk fenn, amelyek iránt valóban érdeklődnek a gyerekek” – jegyezte meg az alpolgármester.

 

További információt ITT OLVASHAT.

 

Copyright © 2021 Somorjai