2024. júl. 21., vasárnap
Aquaparkban és meccsen is szükség van negatív tesztre

Aquaparkban és meccsen is szükség van negatív tesztre

2021.5.31. 07:47
ujszo.com

Bár mától az ország összes déli járása sárga vagy narancssárga besorolású, és folyamatosan javul a járványhelyet, bizonyos rendezvényeken továbbra is csak negatív teszttel lehet részt venni – figyelmeztetett a Közegészségügyi Hivatal.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

72 óránál nem régebbi PCR-tesztre vagy LAMP-tesztre, vagy 24 óránál nem régebbi antigéntesztre van szükség az aquaparkok zárt térben levő medencéinek használatához. Ez vonatkozik a lakodalmakra, a halotti torra, más csoportos rendezvényekre.
Tesztre van szükségük a nézőknek és a sportolóknak is olyan eseményen, amit sportklub rendez. A tíz évnél fiatalabb gyerekeknek és a beoltottaknak nem kell teszt, továbbá azoknak sem, akik átestek a betegségen.
A sárga és narancsszínű járásokban továbbra is tilos a svédasztal az éttermekben, csak a személyzet szolgálhatja fel az ételt. Az evőeszközöket sem lehet előre kirakni az asztalokra, a pincér hozza az étellel. Négy, illetve hat személy ülhet egy asztalnál az éttermek zárt helyiségeiben, az asztalok között kétméteres távolságnak kell lennie.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai