2024. júl. 20., szombat
zem_hu

A zöld önkormányzatokról tartottak konferenciát és workshopot Somorján

2019.3.8. 13:39
ujszo.com

Március 4-én és 5-én egy kétnapos nemzetközi konferenciára került sor Somorján Builcogreen: Zöldterület-karbantartás – speciális igények – speciális megoldások címmel. A konferenciát az Arrabona EGTC európai területi együttműködési csoportosulás szervezte.

A város honlapján szereplő információk szerint a projekt az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósult meg. A projekt célja fejleszteni és magasabb szintre emelni az egyes közműszolgáltatók közötti együttműködést.

A workshop keretében szakmai előadásokra, interaktív beszélgetésekre, városi sétára, a városi zöldterületek meglátogatására és egy beszámolóra is sor került, mely a további együttműködés lehetőségeit elemezte.

Az Arrabona EGTC európai területi együttműködési csoportosulás 2010-ben alakult Győr, Mosonmagyaróvár, Dunaszerdahely és Somorja részvételével.

Az Arrabona EGTC alapító tagjai kiváló tapasztalatokkal rendelkeznek a különféle városi szolgáltatások terén, amelyeket készek továbbadni a többi településnek mind elméleti, mind gyakorlati tudás formájában. A rendezvény az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósult meg.

Copyright © 2024 Somorjai