2024. máj. 25., szombat
remisova

A vírus áldozata lett a Dunabusz

2020.4.29. 06:34
ujszo.com

Szlovákia 1,2 milliárd eurónyi uniós forrást csoportosít át a koronavírus-járvány okozta károk enyhítésére – Veronika Remišová beruházásokért felelős kormányfőhelyettes ezzel kapcsolatos javaslatára tegnap a kormány is rábólintott. Emiatt a Dunabusz projektje sem fog megvalósulni.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Veronika Remišová beruházásokért felelős kormányfőhelyettes javaslatára 1,2 milliárd eurónyi uniós támogatást különítenek el a koronavírus-járvány okozta károk enyhítésére. - TASR-felvétel

Szlovákiát már az Európai Bizottság is figyelmeztette, hogy az uniós támogatások merítése szempontjából katasztrofálisan teljesít, ezért felszólította a szlovák kormányt, hogy az uniós támogatásokból 2 milliárd eurót a koronavírus elleni harcra használjon fel. A kormány eleget tett a kérésnek, Veronika Remišová a tegnapi kormányülésen már be is terjesztette az ezzel kapcsolatos javaslatát. Eszerint az első fordulóban 1,252 milliárd eurónyi uniós támogatást használnak fel a járvány okozta károk enyhítésére.

„Ebből 249,2 millió euró jut az egészségügy támogatására, 506,99 millió a foglalkoztatottság fenntartására, 330,20 millió a mikro-, kis- és középvállalkozások megsegítésére, 51 milliót utalunk át a mentőszolgálatnak és 114,8 millió jut az egyéb olyan intézkedésekre, amelyekkel a járvány okozta károkat igyekszünk enyhíteni. A foglalkoztatás támogatására azonban az ezzel kapcsolatos operatív programból is további 100 millió eurót lehet felhasználni” – mondta el Remišová. Szerinte az Európai Bizottság már áldását adta a tervre, és szeretnék elérni, hogy a támogatásokkal kapcsolatos felhívásokat a nyár elejéig meghirdessék.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai