2021. ápr. 19., hétfő - Emma
A somorjai „Wonderwoman“ – Jankó Csáder Brigitta

A somorjai „Wonderwoman“ – Jankó Csáder Brigitta

2019.10.15. 07:36
Zsuzsanna Sill

Brigittáról és sikereiről nemrég írtunk oldalainkon. Most pedig egy beszélgetést teszünk közzé a somorjai „Wonderwoman”-ről, amelyben megtudhatjuk, hogy hogyan lett egy háromgyermekes családanyából rekord rövid idő, méghozzá nem egész 2 év alatt, egy nemzetközi szinten sikeres fitneszes hölgy.

Nemrég nagy hírnévre tettél szert a fitneszben elért nemzetközi sikereid által. Amikor pár évvel ezelőtt megismerkedtünk, minden lehetséges tevékenységből kivetted a részed, de fitneszről szó se volt. Mi történt?  

Természetesen korábban is már sportoltam a fitneszhez közel álló területeken, mint például a cross-fit vagy a Spartan versenyen. A fitneszhez vezető utat gyakorlatilag egy ok váltotta ki. Mint masszőr nagyon sok sportoló kliensem van, így a fitnesz területéről is. Sokan közülük inspirációt és motivációt is jelentettek a számomra. Én magam is éreztem, hogy valami még hiányzik, hogy rendszeres sportolásra van szükségem. Így aztán a fitnesznél kötöttem ki.

Azért, hogy mindent el tudj végezni, valószínüleg pontos edzéstervre van szükséged. Hogy néz ki egy napod, esetleg egy heted?

A beosztásom rugalmas, főleg gyermekeim, iskolai kötelezettségeik illetve az iskolai szünetek miatt is. A másik része a dolognak pedig az, hogy amikor belefogtam, csak hetente háromszor edzettem. Manapság már egészen heti 10 edzésig is eljutok, főleg a versenyek előtt. A versenyekhez nem csak az edzések igazodnak, hanem a táplálkozásom is – úgy a mennyisége mint a tartalma tekintetében. Minden második héten mérlegelem magam és ez alapján határozzuk meg edzőmmel a célt az elkövetkező napokra. Egy ilyen cél például az izomtömeg növelése, vagy például a megfelelő fogyás is lehet.

brigita1

Át lehet élni a fitnesz világában is humoros vagy különleges élményeket? El tudsz valamivel dicsekedni?

Azáltal, hogy intenzíven edzek, sok izmot szedek fel, képes vagyok nehéz súlyokat emelni. Az edzőterembe ahova járok egy napon ellátogatott egy focicsapat is.  Mivel ugyanazokra az edzőgépekre volt szükségem, mint nekik, megkérdeztem csatlakozhatok-e hozzájuk. Előzékenyen rábólintottak és elkezdtük cserélni egymást az egyes állomásokon. Amikor sorra kerültem, a srácok nem győztek csodálkozni, némelyikük fele annyi idősen, mint jómagam, mivel dupla olyan súlyokat raktam az edzőgépre, mint ők, függetlenül attól, hogy hátgyakorlatról vagy kézgyakorlatról volt szó. Elképedtek, megbecsülő bókokkal halmoztak el és én csak szerényen mosolyogtam. 

Milyen a környezeted reakciója a változásokra és főleg a sikereidre?

Az első félév, amikor még csak álmodtam arról, hogy versenyezni fogok és jómagam sem sejtettem, hogy egyáltalán ki-e fogom bírni a megterhelést, az új hobbimról nem sokan tudtak – családom és néhány barát. A hír akkor kezdett terjedni, amikor is az első komolyabb eredményemet elértem. Természetesen sok gratulációt kaptam, az emberek kérdezték, hogy folytatom-e. Azóta sok visszajelzést kapok. Ezek a visszajelzések azonban nem csak kimondottan pozitívak. Néhányan kérdik, nem-e viszem túlzásba, hogy miért csinálom illetve figyelmeztetnek, hogy tönkreteszem magam, vagy azt hangoztatják, hogy már túl öreg vagyok ehhez. Többségében azonban gratulálnak és drukkolnak, mivel tudják, hogy milyen helyzetben vagyok, mennyit dolgozok a céljaimért és hogy mennyi önmegtartóztatással és fegyelemmel jár mindez már csak az étkezés szempontjából is.

brigita2

Hogy reagálnak ismeretlen férfiak, amikor egy izmos nővel kerülnek szembe? Nem ilyednek meg?

Találkoztam olyanokkal, akiknek az izmos nők tetszenek és éreztem az elismerő tekintetüket. Vannak azért sokan olyanok is, akik csak a fejüket csóválták és valószínü lelkük mélyén azt mondták, hogy otthon ilyen valakit nem szeretnének. Lehetséges, hogy tényleg féltek tőlem? Ki tudja… (mondja Brigitta nevetve). Azt gondolom, hogy az izmok nem változtattak meg, ugyanaz a Brigitta vagyok, mint a néhány évvel ezelőtti, nem kell tőlem félni. Úgy, mint az edzőm – nagydarab pasas, mint a hegy, de ugyanakkor egy nagyon jó szívű ember. Az izmok semmit sem árulnak el az ember jelleméről. Visszatérve a reakciókhoz: amikor például nemrég az Egyesült Államokban voltam, ismeretlen emberek állítottak és dicsértek meg az utcán többször is. Még egy rendőr is, aki a sportágról és a gyakorlatokról érdeklődött. Ez nagyon meg is lepett.

 Maradsz a fitnesznél, vagy meglepni készülsz a körülötted lévőket valami újdonsággal?

Biztos, hogy a fitnesznél maradok, vannak itt is terveim. Másrészt pedig szeretnék megmaradni a munkámnál és fejleszteni magam, új dolgokat megtanulni.

 Van még valamilyen álmod, amit meg szeretnél valósítani?

Nagyon örülök a Dél-Kóreában, Szöulban megrendezendő világbajnokságnak, ahova most novemberben készülök. Az álmom, hogy minél jobban helytálljak, mivel egy nagyon erős mezőnyre van kilátás. Győzelemnek tekintem már azt is, hogy egyáltalán eljutok erre a nem mindennapi világversenyre.

 A Šamorínčan szerkesztősége tiszta szívből szorít Brigittának, hogy minél sikeresebben helytálljon Szöulban. Eljövendő sikereit majd természetesen újból megosztjuk Önökkel. 

logo_minor

 

A somorjai „Wonderwoman“ – Jankó Csáder Brigitta
A somorjai „Wonderwoman“ – Jankó Csáder Brigitta
A somorjai „Wonderwoman“ – Jankó Csáder Brigitta
A somorjai „Wonderwoman“ – Jankó Csáder Brigitta
A somorjai „Wonderwoman“ – Jankó Csáder Brigitta
Copyright © 2021 Somorjai